PRIVACY STATEMENT HOBBYGROEP.NL

I. ALGEMENE BEPALINGEN

Dit is het privacy statement van HobbyGroep.nl, nader te noemen HobbyGroep, gevestigd aan de Hoofdweg Noord 37A, 2913 LB te Nieuwerkerk aan den IJssel. In dit privacy statement leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

HobbyGroep hecht veel belang aan privacy bij het gebruik van de gegevens van haar zakelijke relaties en de gebruikers van onze producten, diensten en website. De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt, worden zorgvuldig behandeld en beveiligd in overeenstemming met de privacywetgeving Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om uw bestelling(en) te verwerken. Ook houden we u op de hoogte van wijzigingen die verband houden met uw bestelling(en). Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. HobbyGroep zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen wanneer die betrokken zijn bij het uitvoeren van uw bestelling.

Gegevens websitebezoekers
In principe kunt u onze website bezoeken zonder persoonsgegevens aan ons te verstrekken. Wel verzamelen wij, net als veel andere websites, bepaalde niet-identificeerbare gegevens over de gebruikers van onze website.

Wij gebruiken de verzamelde gegevens om de inhoud van de website optimaal af te stemmen op de wensen en de behoeftes van onze websitebezoekers. Wij kunnen de niet-identificeerbare informatie eventueel doorgeven aan derden en deze gegevens bewaren voor toekomstig gebruik.

Onze website kan verwijzingen en/of hyperlinks naar één of meerdere websites van anderen bevatten. Dit privacy statement is niet van toepassing op die websites en wij raden u aan het privacybeleid van de websites van deze anderen na te lezen, zodat u op de hoogte bent hoe zij met uw privacy omgaan.

 

II. VERWERKEN VAN GEGEVENS (KLANTEN)

Als u een bestelling plaatst op de website van HobbyGroep, verwerken wij de volgende gegevens: zakelijke NAW-gegevens (naam (bedrijfsnaam/contactpersoon), adres, vestigingsplaats) BTW nummer, contactgegevens, bankgegevens, inloggegevens, orderhistorie, technische meetgegevens van de apparatuur (IP-adres, MAC-adres, identifiers in cookies en uw surfgedrag op onze website).

Wij verwerken de eerdergenoemde gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Om u de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de websites.
  • Om uw bestelling te verwerken en u te informeren over het verloop daarvan.
  • Om eventuele klachten te behandelen.
  • Om u te benaderen over een eventuele klacht, omdat we daar onderzoek naar willen doen.
  • Om u te benaderen in verband met een eventuele vraag.
  • Om met u te communiceren door middel van het verzenden van digitale nieuwsbrieven en/of post.

 

III. VERWERKEN VAN GEGEVENS (WERKNEMERS/VERTEGENWOORDIGERS VAN (POTENTIËLE) ZAKELIJKE RELATIES)

HobbyGroep verwerkt onder meer de volgende gegevens: (zakelijke) NAW-gegevens (bedrijfsnaam, adres, vestigingsplaats), e-mailadres, gegevens voor het onderhouden van de relatie, functie- en contactgegevens.

Persoonsgegevens die HobbyGroep van zakelijke relaties, zoals leveranciers, verkopers en andere bedrijven of instellingen) ontvangt, gebruiken wij voor de volgende doeleinden:

  • Ter nakoming van de geldende wet- en regelgeving;
  • Om gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening en/of gebruik te kunnen maken van uw dienstverlening;
  • Om met u een handelsrelatie aan te gaan en te onderhouden;
  • Om opdrachten overeen te komen en/of uit te kunnen (laten) voeren;
  • Om u te informeren over onze dienstverlening en overige activiteiten (bijvoorbeeld via e-mail, nieuwsbrieven en bedrijfsmagazines) en om u aanbiedingen te kunnen doen.

 

IV. VERSTREKKING AAN DERDEN

Indien noodzakelijk voor de levering van de door u bestelde producten, geven wij de door u verstrekte gegevens door aan derde partijen. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de afhandeling van iDeal betalingen in onze webshop en geven we uw gegevens door aan de postbezorger om de bestelling bij u te bezorgen. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

 

V. BEVEILIGING

HobbyGroep spant zich tot het uiterste in om passende organisatorische en technische maatregelen te nemen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen onrechtmatige verwerking en/of verlies.

Ondanks de door ons genomen veiligheidsmaatregelen, kan het voorkomen dat anderen er toch in slagen deze maatregelen te omzeilen en/of uw persoonsgegevens voor oneigenlijke doeleinden te gebruiken. HobbyGroep kan hiervoor nooit op enigerlei wijze aansprakelijk worden gesteld.

 

VI. INZAGERECHT

U kunt ons op elk gewenst moment via info@hobbygroep.nl dan wel per brief (HobbyGroep, Hoofdweg Noord 37A, 2913 LB Nieuwerkerk aan den IJssel) verzoeken aan te geven welke gegevens wij van u verwerken. Daarnaast kunt u op elk gewenst moment via de hiervoor beschreven procedure verzoeken uw gegevens aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen. Wij streven ernaar binnen 30 dagen na ontvangst van uw verzoek te reageren.

 

VII. VRAGEN, OPMERKINGEN EN KLACHTEN

Indien u vragen, opmerking of klachten heeft met betrekking tot dit privacy statement of de manier waarop HobbyGroep uw gegevens registreert, gebruikt en verwerkt, dan kunt u deze per e-mail kenbaar maken via info@hobbygroep.nl dan wel door een brief te sturen naar HobbyGroep.nl, Hoofdweg Noord 37A, 2913 LB Nieuwerkerk aan den IJssel. Wij streven ernaar binnen 30 dagen na ontvangst van uw vraag, opmerking of klacht te reageren.

 

VIII. AANPASSEN PRIVACY STATEMENT

HobbyGroep behoudt zich het recht om dit privacy statement aan te passen. Het meest actueel privacy statement is altijd via de website van HobbyGroep te raadplegen.

Website

  • HobbyGroep is verantwoordelijk voor de exploitatie van de website hobbygroep.nl.
  • De website van HobbyGroep is openbaar en wereldwijd toegankelijk.
  • De website van HobbyGroep kan door een ieder worden bezocht zonder persoonsgegevens aan HobbyGroep door te geven.

 

IX. VERWIJZINGEN EN LINKS

De website van HobbyGroep kan verwijzingen en/of hyperlinks naar één of meerdere websites van derden bevatten. HobbyGroep is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de wijze waarop deze derden omgaan met de privacywetgeving. Wij raden u aan het privacybeleid van de websites van deze derden na te lezen.

 

X. COOKIES

De website van HobbyGroep maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine informatiebestandjes die een website op uw hardware (bijvoorbeeld computer of smartphone) achterlaat. Onderstaand vindt u een overzicht van de cookies die deze website gebruikt.

  • Functionele cookies: dit zijn cookies die noodzakelijk zijn om de website naar behoren te laten functioneren. Deze cookies worden gebruikt om bepaalde gebruikers- en voorkeursinstellingen te bewaren, om het gebruik van de website te vergemakkelijken en te optimaliseren. Daarnaast worden deze cookies gebruikt voor het opsporen van misbruik van de website.
  • Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen over het gebruik van de website. Deze cookies stellen ons ook in staat om informatie te verzamelen via Google Analytics over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de voorkeuren van onze bezoekers.

U kunt met behulp van uw browserinstellingen aangeven dat u niet (langer) wilt dat er cookies op uw hardware worden geplaatst. In dat geval worden er alleen functionele cookies geplaatst nu deze nodig zijn om gebruik te kunnen maken van de website. Daarnaast wordt er in dat geval een zogenaamd no-follow cookie geplaatst op vast te leggen dat er alleen functionele cookies mogen worden geplaatst.

 

XI. AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

Wij helpen u natuurlijk graag verder indien u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, heeft u op grond van de privacywetgeving ook recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

 


Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.