Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Uni Posca Galaxy techniek

Uni Posca Galaxy techniek
Geplaatst op 19-12-2022 door Safira

220006
Maak met deze unieke techniek een prachtige galaxy achtergrond met Uni Posca verfmarkers. Met deze techniek leer je blenden met schoonmaakdoekjes en je vingers en ook een blaas techniek om een heel organische sterrenhemel te maken.
Hier is de techniek gebruikt op een houten tissuedoos, maar je kan dit natuurlijk op allerlei verschillende ondergronden doen omdat Posca op al die verschillende ondergronden aangebracht kan worden.
Naast de producten zoals hieronder aangegeven, heb je ook nog vochtige schoonmaakdoekjes nodig voor deze techniek.

info over de img

Stap 1

Verf de houten tissuedoos eerst helemaal zwart met de Plus Color acrylverf en laat dit goed drogen. Dit zal de basis achtergrond zijn voor je galaxy.

info over de img

Stap 2

Maak nu met de donkerblauwe Posca verfmarkers in de maat 7M op willekeurige plekken kleur vlekken.

info over de img

Stap 3

Als tweede kleur neem je de lichtblauwe Posca verfmarker in 7M en maak je ook daarmee kleurvlekken die grenzen aan de donkerblauwe vlekken. De kleuren mogen in elkaar overlopen.

info over de img

Stap 4

Neem nu een vochtig schoonmaakdoekje en gebruik deze om de kleuren in elkaar over te laten lopen. Je kan ook deppen met het doekje om zo een wolkerig effect te maken.

info over de img

Stap 5

Herhaal deze stappen met de paars, roze en rode verfmarker in 7M.

info over de img

Stap 6

Voor wat leuke accenten kan je met de lichtblauwe glitter Posca verfmarker in 3M over de lichtblauwe vlakken gaan en hier wat glitter aanbrengen.

info over de img

Stap 7

Doe dit bijvoorbeeld ook met een gele glitter Posca verfmarker in 3M bij de rode delen. Je kan je vinger gebruiken of weer het schoonmaakdoekje om de glitters te verspreiden om zo een licht kleur zweem te krijgen die lekker glinstert.

info over de img

Stap 8

Gebruik dan de Posca verfmarker wit in de maat 3M om wolken patronen te tekenen en veeg dan ieder boogje naar beneden uit.

info over de img

Stap 9

Breng het randje van de wolk weer terug door deze over te trekken met de witte Posca verfmarker in de maat 1MR.

info over de img

Stap 10

Nu voor alle kleine sterren. Zorg eerst dat er in de directe omgeving van je project geen spullen staan die niet vies mogen worden. Neem de witte Posca verfmarker in de maat 3M. Op een apart blaadje pomp een paar keer met de punt op en neer. Hierdoor heb je veel verf in de punt zitten. Houd nu je duim tegen de rand van de verfmarker en de achterkant van je duim tegen je lip en blaas vrij hard langs de punt waardoor er kleine spikkels ontstaan.

info over de img

Stap 11

Herhaal de blaastechniek aan alle kanten tot je tevreden bent. Hoe dichterbij je de ondergrond houd hoe geconcentreerder de spikkels worden. Houd je de ondergrond verder van je af zullen de spikkels zich meer verspreiden.

info over de img

Stap 12

Met de witte Posca verfmarker in de maat 1MR kan je nog hier en daar wat stippen zetten om gecontroleerd sterren te maken waar je blaas techniek misschien niet naar je zin was. Je kan ook meer glinster sterren tekenen.

info over de img

Stap 13

Of teken hele sterrenbeelden zoals de Grote Beer en verbind deze met streepjes. En zo heb je een prachtige Galaxy look gemaakt op deze houten tissuedoos

Video

Bekijk hier de video van deze techniek.


Wat kan Posca niet?

Benieuwd wat je allemaal nog meer met Uni Posca verfmarkers kan maken? Bekijk dan deze video die verschillende ondergronden en technieken laat zien.

CC Tissuedoos 27x14x8 cm
CC Gold Line Penselen Plat 16 6 stuks
Plus Color Acrylverf Zwart 60 ml
Uni Posca Verfmarker 7M Lichtblauw
Uni Posca Verfmarker 7M Blauw
Uni Posca Verfmarker 7M Violet
Uni Posca Verfmarker 7M Roze
Uni Posca Verfmarker 7M Rood
Uni Posca Verfmarker 3M Glitter Geel
Uni Posca Verfmarker 3M Glitter Lichtblauw
Uni Posca Verfmarker 3M Wit
Uni Posca Verfmarker 1MR Wit

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen