Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Dit maakt Aquarellum zo leuk

Dit maakt Aquarellum zo leuk
Geplaatst op 6-2-2023 door Kimberley

Aquarellum - spanning en sensatie met aquarelverf

Aquarellum is een verrassend leuk product voor kinderen en jongeren om direct mee aan de slag te gaan. Een pakket bevat een aantal flesjes primaire kleuren aquarelverf, een penseel, pipet, schaaltje om te mengen en enkele kleurplaten en een overzicht hoe je verschillende kleuren kunt mengen.

aquarellum pakket mythische wezens
Wat maakt Aquarellum bijzonder?

Wat Aquarellum zo bijzonder maakt is het overzicht voor het mengen van kleuren en dat de lijnen van de kleurplaten een beetje verhoogd zijn, waardoor het gemakkelijker is om binnen de lijnen te blijven. Daarbij is de aquarelverf van uitstekende kwaliteit.

Kleuren Magie

De handige kleurenmengkaart van Aquarellum geeft heel precies aan hoe je verschillende kleuren kunt mengen en dit is spannend en leuk.
Dennengroen wordt gemaakt door 1 druppel van zowel geel, blauw en rood bij elkaar te doen. Lime groen wordt verkregen door 1 druppel blauw te mengen met 3 druppels geel. De instructies zijn heel nauwkeurig en gemakkelijk te volgen en het resultaat is precies als op de kleurenkaart. Dat zie je in eerste instantie niet altijd. Want lila (1 druppel rood, 1 druppel blauw en 2 druppels gewoon water) ziet eruit als bijna zwart in het mengbakje. Maar op papier is het echt lila en dat geeft deze activiteit iets magisch.

Nog enkele tips

  • De flesjes aquarelverf zitten stevig dicht gedraaid en het kan lastig zijn die open te krijgen, vooral als je niet veel kracht in je handen hebt. Gebruik een natte handdoek of iets stroefs voor meer grip.
  • Het is verstandig om het pipetje schoon te maken voor je er een druppel van een andere kleur mee op pakt om te voorkomen dat je de eerdere kleur in het basisflesje van de nieuwe kleur knijpt. Voor jonge kinderen kan het verstandig zijn om een beetje van iedere kleur in vakjes van het mengbord te gieten waar ze dan naar hartelust mee kunnen experimenteren, zodat de basiskleuren niet worden aangetast.
  • Er is heel weinig verf nodig om een kleurplaat mee te kleuren. Ons advies is om geen grote hoeveelheden te mengen.
  • De flesjes zijn klein (5ml), maar dat is ruim voldoende voor de bijgeleverde kleurplaten met nog heel veel over om uit de losse pols te aquarellen en andere kleurplaten te kleuren.

Navullingen

Meestal is er genoeg verf over voor nog veel meer kleurplaten. Het is daarom fijn dat kleurplaten ook als navulling verkrijgbaar zijn.

Bekijk de video

Veel creatief plezier,
Kimberley

Aquarellum Betoverende Herten
Aquarellum Junior Vlinders
Aquarellum Mini Waterverf Koffer 12x5 ml
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen