Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Tekenen & Schrijven op het Raam

Tekenen & Schrijven op het Raam
Geplaatst op 6-2-2023 door Kimberley

Maak je eigen raamtekening

Maak een tekening op het raam voor iedere gelegenheid: voor kinderkamer decoratie, verjaardagen, seizoenen, kerst, Sint, Halloween en Pasen.
Met Uni Chalk Markers (krijtstiften) of de Creotime Chalk Markers tekenen en schrijven op ramen is ongelooflijk superleuk. Teken uit de hand of gebruik sjablonen en stencils.
TIP: Je kunt ook kleurplaten zoeken op internet en die aan de buitenkant van het raam bevestigen met schilderstape en dan aan de binnenkant overtrekken!

Wat zijn Chalk Markers?

Uni Chalk en Creotime Chalk Markers zijn watervast en weerbestendig, vloeibaar krijt en kan gebruikt worden op ieder glad, niet-poreus oppervlak, zoals glas, metaal en porselein. Met een vochtige doek is de Chalk er ook zo weer af te vegen.
Wanneer je een vlak wilt 'kleuren' met een krijtstift, ziet het er in eerste instantie vlekkerig uit, maar het droogt meestal strak op.
Krijtstiften worden ook veel gebruikt op schoolborden. Bij schoolborden is het wel van belang erop te letten of het schoolbord poreus is of niet en bij twijfel eerst een proef te doen in een klein hoekje. Ruwere schoolborden zijn soms lastig schoon te krijgen. In dat geval adviseren wij om een reinigingsmiddel met PH waarde 11 (ammonia) te gebruiken.

Een raamtekening voor Pasen
Zoek de Ruimte op
Teken een Mandala
Lijndiktes Uni Chalk Markers

De Chalk marker met 1,8-2,5 mm lijn, is fijn om te tekenen en schrijven. De dunnere Chalk marker met 0.9-1.3 mm lijn is handig voor de fijne details. Voor grotere vlakken en dikke lijnen is er de fijne Chalk marker met een lijndikte van 8 mm en zelfs van 15 mm.

Lijndikte van de Creotime Chalk Markers

De Creotime Chalk Markers hebben een lijndikte van 1,3-3mm en zijn geschikt om te tekenen, te schrijven en kleuren.

Vóór Gebruik

Voor het eerste gebruik de Chalk marker goed schudden zodat de stift vol loopt. Het kan helpen om de stift op een neer te drukken op een papiertje, zodat de verf in de punt trekt. Het duurt even, maar dit is eenmalig. Daarna kan het feest van tekenen, schilderen en schrijven op de ramen beginnen. Een feest voor jong en oud!

Kleurtjes

Chalk markers zijn naast wit, ook beschikbaar in tal van kleurtjes. Ook die zijn gemakkelijk weer verwijderbaar van niet-poreuze oppervlakken. Zelfs rood.

Bekijk alle Creotime Chalk Markers
Bekijk alle Uni Chalk Markers

Veel creatief plezier,
Kimberley

Uni Chalk Marker 5M Set
Uni-ball Chalk Marker 4 Set 5M Stickers
CC Chalk Markers Set 1,2-3 mm Pastel Kleuren 5 stuks
CC Chalk Markers Set 1,2-3 mm Sterke Kleuren 5 stuks
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen