Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Cosmos crêpepapier bloemen

Cosmos crêpepapier bloemen
Geplaatst op 6-2-2023 door Safira

220115
Maak je eigen boeket van eeuwige bloemen die gemaakt zijn van crêpepapier. Bloemen die nooit vergaan en geen water nodig hebben.

info over de img

Stap 1

Print en knip het sjabloon dat beschikbaar is als pdf-bestand onderaan deze pagina uit. Knip alle delen voor de bloem uit. Denk eraan om de rek-richting te volgen die op de sjabloon staat aangegeven. Knip blaadjes uit voor de steel, een groen stuk crêpepapier voor de bladeren die de onderkant van de bloembladen bedekken, een stuk geel crêpepapier voor de meeldraden en een stuk groen crêpepapier van 1 x 20 cm voor het bedekken van het bloemsteeldraad. Je kunt in plaats daarvan ook bloementape gebruiken.

info over de img

Stap 2

Knip inkepingen in het gele stuk crêpepapier voor de meeldraden. Bevestig deze met het ene uiteinde aan de bloemsteeldraad met het lijmpistool en rol het gele crêpepapier op en bevestig met het lijmpistool.

info over de img

Stap 3

Rond elk bloemblad met een vouwbeen door het bloemblad tussen het vouwbeen en je duim te trekken; dezelfde techniek als het krullen van een lint met een schaar.

info over de img

Stap 4

Vorm het bloemblad door het midden ervan uit te rekken, zodat het ronder wordt. Herhaal dit met alle bloembladen. Draai de rand van het bloemblad heen en weer langs de hele rand om een ??golvende rand te creëren. Herhaal met alle bloembladen.

info over de img

Stap 5

Draai het andere uiteinde van de bloembladen om ze smal en puntig te maken.

info over de img

Stap 6

Bevestig de bloembladen op het onderste deel van de meeldraad. Bevestig vier bloemblaadjes verspringend rond de meeldraden.

info over de img

Stap 7

Bevestig nu nog vier bloembladen tussen de eerste vier bloembladen.

info over de img

Stap 8

Bevestig nu het groene stuk crêpepapier over de bladeren zodat die de meeldraad en de onderkant van de bloembladen bedekken, en zet het vast rond de draad van de bloemensteel.

info over de img

Stap 9

Rek het lange dunne stuk groen crêpepapier uit om de draad van de bloemensteel te bedekken. Bevestig het ene uiteinde aan het onderste deel van de bladeren. Bedek de draad van de bloemensteel door het crêpepapier schuin om de draad van de bloemensteel te wikkelen en gaandeweg vast te zetten met Multi Glue.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Crêpepapier Basis Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Vouwbeen 14 cm
CC Clear Multi Glue Gel 27ml
CC Mini Lijmpistool Lage Temperatuur 130°

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen