Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Narcissen van crepepapier

Narcissen van crepepapier
Geplaatst op 6-2-2023 door Safira

220116
Maak een narcis die nooit vergaat van crepepapier. Maak de bloem levensecht door details aan te brengen met waterverf markers.

info over de img

Stap 1

Print het sjabloon voor dit idee. Knip alle onderdelen voor de narcis uit. Houd de reliëf richting an die op het sjabloon wordt aangegeven. Knip twee bladeren en een strook groen crêpepapier van 1 x 25 cm om de draad van de bloemensteel te bedekken.

info over de img

Stap 2

Begin met het verwijderen van de uiteindes van 5 meeldraden en bevestig de meeldraden met het lijmpistool aan één kant van de bloemendraad.

info over de img

Stap 3

Gebruik het lijmpistool om het midden van de narcis te lijmen. Lijm de ene kant van het crêpepapieren vierkant tegen de andere kant en vorm een buis.

info over de img

Stap 4

Knijp een uiteinde van de buis om het uiteinde van de bloemdraad waar de meeldraden aan bevestigd zitten. Zorg ervoor dat de meeldraden in de buis zitten en dat het crêpepapier om de steel van de bloem zit.

info over de img

Stap 5

Vorm de buis tot een klokvormig bloemmidden. Strek het crêpepapier aan de onderkant uit met een wijsvinger in de koker en een duim aan de buitenkant van de koker. Buig de bovenrand van de buis lichtjes helemaal rond terwijl je het crêpepapier gaandeweg uitrekt, waardoor er kreukels ontstaan.

info over de img

Stap 6

Maak ieder bloemblaadje bol door er een vouwbeen langs te halen en druk uit te oefenen met je vinger tegen het vouwbeen. Dezelfde techniek alshet krullen van een lint met een schaar.

info over de img

Stap 7

Vorm ieder bloemblaadje door deze een beetje op te rekken vanuit het midden. Doe dit voor alle blaadjes.

info over de img

Stap 8

Bevestig het eerste bloemblaadje door een beetje lijm uit het lijmpistool op de bloemen steel te doen en druk het blaadje aan. Bevestig nog 3 bloemblaadjes op een verspringende manier.

info over de img

Stap 9

Bevestig nog drie bloembladen tussen de eerste drie bloembladen.

info over de img

Stap 10

Strek het lange dunne stuk groen crêpepapier uit.

info over de img

Stap 11

Bevestig het ene uiteinde van het crêpepapier op het onderste deel van de bloembladen op de narcis, waarbij het onderste deel van de bloembladen wordt verborgen.

info over de img

Stap 12

Bedek de draad van de bloemensteel door het crêpepapier schuin om de draad van de bloemensteel te wikkelen en gaandeweg vast te zetten met Multi Glue.

info over de img

Stap 13

Bevestig de groene bladeren van de narcis met een lijmpistool op de bloemensteel. Plaats de twee bladeren ca. 5 en 10 cm van het andere uiteinde van de bloemensteel. Ga door met het bedekken van de bloemensteel en verberg de uiteinden van de bladeren. Werk het bekleden van de bloemensteel af als je het einde hebt bereikt. Scheur het overtollige crêpepapierstrook af. Zet vast met wat lijm.

info over de img

Stap 14

Voeg details toe aan de narcis met aquarelstiften om het een beetje leven te geven. Verf op de rand van de narcisbloemblaadjes zoals op de foto.

info over de img

Stap 15

Verzacht en verdeel de kleur met een vochtig penseel.

info over de img

Nog een voorbeeld

Maak een klein lenteboeket door de narcissen bij elkaar te zetten met andere crêpepapier bloemen.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Crêpepapier Pastel Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Bloemmeeldraden 6 cm Oranje 100 Stuks
CC Pigment Art Aquarelstiften 23 cm Diverse Kleuren 12 Stuks
CC Clear Multi Glue Gel 27ml
CC Mini Lijmpistool Lage Temperatuur 130°
CC Vouwbeen 14 cm

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen