Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Crêpepapieren roos

Crêpepapieren roos
Geplaatst op 7-2-2023 door Safira

220118
Maak uw eigen roos van crêpepapier. Druk het sjabloonvel af en knip de onderdelen uit het crêpepapier. Vorm de individuele blaadjes en creëer de roos blaadje voor blaadje. Gebruik een lijmpistool of Multi Glue om de onderdelen aan elkaar te plakken. Bij Multi Glue is de droogtijd ongeveer ½ - 1 uur per stap.

info over de img

Stap 1

Druk het sjabloon af, dat u als aparte pdf op deze pagina kunt terugvinden, en knip alle onderdelen van de roos uit. De roos heeft twee verschillende soorten blaadjes: 12 grote hartvormige blaadjes en acht druppelvormige blaadjes. Knip nu twee groene blaadjes en één groen gekarteld stuk. Deze worden later gebruikt als onderliggende bladeren. Knip ook een lang groen stuk van 1 cm breed en 30 cm lang. Dit stuk wordt later gebruikt om de steel van de roos te bedekken. Het is belangrijk om te knippen in de richting van de rek van het crêpepapier. Vorm elk blaadje door het papier met uw duimen in het midden uit te rekken tot een gebogen vorm.

info over de img

Stap 2

Plak de druppelvormige blaadjes rond het uiteinde van een bloemsteel en plak het eerste blaadje om de steel heen, zodat het zichzelf overlapt (zie afbeelding).

info over de img

Stap 3

Lijm de druppelvormige blaadjes verder om de steel en verspring ze aan weerszijden, zodat het midden van de bloem er uitziet als op de foto.

info over de img

Stap 4

Ga nu verder met de hartvormige blaadjes en laat deze steeds verspringen tussen de twee blaadjes van de vorige laag.

info over de img

Stap 5

Vorm een golvende rand aan elk bloemblaadje, zodat ze er levensechter uitzien. Dit doet u door lichtjes in tegengestelde richting aan de rand van het papier te trekken.

info over de img

Stap 6

Rek het deel voor de onderliggende blaadjes uit en lijm het rond de steel onder de knop van de bloem zodat u het deel waar de blaadjes zijn vastgelijmd, bedekt.

info over de img

Stap 7

Nu gaat u de steel bedekken. Trek het deel om de steel te bedekken helemaal uit en breng een beetje lijm aan op het uiteinde. Plak het over de onderliggende blaadjes en draai het tijdens het lijmen diagonaal rond de steel. U kunt de blaadjes ook tussen het gedraaide deel plaatsen: lijm eerst een blad op de steel en draai het bedekkende deel over het uiteinde waar het blad is vastgelijmd. Ga door tot de steel bedekt is en de roos helemaal af is.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Crêpepapier Basis Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Clear Multi Glue Gel 27ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen