Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Anjers gemaakt van crêpepapier

Anjers gemaakt van crêpepapier
Geplaatst op 8-2-2023 door Safira

220123
Maak uw eigen anjer van crêpepapier. Snijd de bloemblaadjes in één lang stuk uit, wikkel die om de steel en bedek de bloem. Gebruik een lijmpistool of Multi Glue om de delen aan elkaar te plakken. Bij Multi Glue is de droogtijd ongeveer ½ - 1 uur per stap.

info over de img

Stap 1

Druk het sjabloon af, dat u als aparte pdf op deze pagina kunt terugvinden. Knip alle stukken in crêpepapier uit in de hoeveelheid die op het sjabloon staat aangegeven. Knip in de richting van de rek van het papier en vouw het papier op de juiste lengte. Vouw het stuk voor het bloemgedeelte in drieën, zodat het stuk drie keer langer is dan het gespecificeerde sjabloon. Er zijn twee stukken nodig voor een bloem. Rek deze twee stukken nu uit om rondingen te vormen.

info over de img

Stap 2

Breng met behulp van een lijmpistool een kleine hoeveelheid lijm aan op het uiteinde van één bloemstuk en wikkel het stuk bloem om de steel. Blijf ongeveer 10 cm van het bloemstuk ronddraaien en lijmen.

info over de img

Stap 3

Lijm nu nog een stuk bloem op het stuk dat u net rond de steel hebt gelijmd. Steek de blaadjes in een verspringend patroon, zoals op de afbeelding. Draai en lijm de rest van de bloemstukken om zichzelf tot de hele bloem aan het uiteinde van de steel is gelijmd en de bloemkop klaar is.

info over de img

Stap 4

Plak kleine blaadjes op het deel rond de steel om de onderkant van de bloemkop te bedekken.

info over de img

Stap 5

Druk het uiteinde van het stuk om de steel, zoals op de afbeelding.

info over de img

Stap 6

Knip een stuk groen crêpepapier van 1 cm breed en 30 cm lang. Rek het onderdeel helemaal uit en breng dan een kleine hoeveelheid lijm aan op één uiteinde. Lijm het deel rond de steel aan de bovenkant en bedek de steel helemaal naar beneden. Draai het stukje diagonaal over de steel en plak het ondertussen stevig vast met Multi Glue.

info over de img

Stap 7

Plak de blaadjes op de steel tussen de diagonale draaiing en wikkel het afdekdeel om de onderkant van de blaadjes om de naden te bedekken.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

 

Video

CC Crêpepapier Pastel Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Clear Multi Glue Gel 27ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen