Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Magnolia gemaakt van crêpepapier

Magnolia gemaakt van crêpepapier
Geplaatst op 8-2-2023 door Safira

220124
Maak je eigen magnolia van crêpepapier. Druk het sjabloon af en knip de onderdelen uit. Snijd de dunne bloemsteeltjes, maak kleine meeldraden en plak blaadjes rond de steeltjes. Bedek de steel met bruin crêpepapier om de drie takken samen te voegen en lijm het papier op zijn plaats met een lijmpistool of Multi Glue. Bij Multi Glue is de droogtijd ongeveer ½ - 1 uur per stap.

info over de img

Stap 1

Druk het sjabloon af, dat u als aparte pdf op deze pagina kunt terugvinden. Knip alle delen uit en zet de bloem in elkaar. Begin met het knippen van franje in het stuk voor de meeldraden en lijm dit met een lijmpistool rond de stengel. Draai het eerst om de stengel en daarna om zichzelf.

info over de img

Stap 2

Vorm de blaadjes door in het midden te trekken, zodat ze gaan krullen. Herhaal dit voor alle 16 de blaadjes die u nodig hebt om de drie bloemen te maken.

info over de img

Stap 3

Plak drie blaadjes met een lijmpistool rond de meeldraden. Lijm vervolgens drie blaadjes tussen de eerste drie, zodat de zes blaadjes verspringen.

info over de img

Stap 4

Plak kleine blaadjes om de bloem, zodat ze op de overgang tussen de steel en de blaadjes zitten.

info over de img

Stap 5

Knip een stuk bruin crêpepapier van 1 x 30 cm in de richting van de stretch – vergeet niet om het stuk volledig uit te rekken. Plak één uiteinde van de strook over de onderkant van de blaadjes voor een mooie afwerking. Bedek nu de steel met het crêpepapier. Draai het diagonaal langs de steel en lijm het vast. Als u wilt, plakt u een klein blaadje op de steel dat u meedraait, zodat het de lijm bedekt.

info over de img

Stap 6

Herhaal stap 1-5 voor alle drie de stelen. Bekleed twee van de halve stelen en wikkel de onderkant van de ene steel om de andere, zodat de bloemen samenkomen en een tak vormen. Bedek verder vanaf het punt waar de twee stelen samenkomen. Voeg een blaadje toe om de overlap te bedekken.

info over de img

Stap 7

Hier zie je de afgewerkte magnolia.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

 

Video

CC Crêpepapier Warme Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Clear Multi Glue Gel 27ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen