Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Een tulp van crêpepapier

Een tulp van crêpepapier
Geplaatst op 10-2-2023 door Safira

220126
Maak zelf een boeket tulpen in zachte kleuren van crêpepapier.

info over de img

Stap 1

Print en knip het sjabloon uit dat onderaan als pdf-bestand beschikbaar is. Knip alle delen voor de bloem uit. Denk eraan om de rekrichting te volgen die op de sjabloon staat aangegeven. Knip een stuk groen crêpepapier van 1 x 20 cm om het bloemsteeldraad te bedekken.

info over de img

Stap 2

Draai het stuk gele crêpepapier dat het midden van de tulp vormt. Draai de toppen voor de meeldraden één voor één zoals weergegeven op het witte stuk crêpepapier op de foto.

info over de img

Stap 3

Bevestig het gele stuk crêpepapier (het midden van de tulp) aan het ene uiteinde van de bloemensteeldraad; bevestig het ene uiteinde op het bloemensteeldraad en vervolgens het andere uiteinde, zodat het gedraaide middendeel bovenop het bloemensteeldraad komt te liggen.

info over de img

Stap 4

Bevestig het gedeelte met de meeldraden rond het onderste deel van het opgeplakte gele crêpepapier met een lijmpistool op lage temperatuur.

info over de img

Stap 5

Rond elk bloemblad met een vouwbeen door het bloemblad tussen het vouwbeen en je duim te trekken; dezelfde techniek als het krullen van een lint met een schaar.

info over de img

Stap 6

Vorm het bloemblad door het midden ervan uit te rekken, zodat het rond wordt. Herhaal deze procedure met alle bloembladen.

info over de img

Stap 7

Draai het ene uiteinde van de bloembladen om die smal en puntig te maken.

info over de img

Stap 8

Bevestig de bloembladen op het onderste deel van de meeldraden. Bevestig vier bloemblaadjes verspringend rond de meeldraden.

info over de img

Stap 9

Bevestig nog vier bloembladen tussen de eerste vier bloembladen. Bevestig de resterende vier bloembladen op dezelfde manier.

info over de img

Stap 10

Strek het lange dunne stuk groen crêpepapier uit om het bloemsteeldraad te bedekken. Bevestig het ene uiteinde aan het onderste deel van de bladeren. Bedek de bloemensteel door het crêpepapier schuin om het draad te wikkelen en gaandeweg vast te zetten met Multi Glue.

info over de img

Stap 11

Zet de bladeren vast met een lijmpistool en bedek de bloemensteel verder met het groene crêpepapier, zodat de uiteinden van de bladeren worden verborgen.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

 

Video

CC Crêpepapier Pastel Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Clear Multi Glue Gel 27ml
CC Vouwbeen 14 cm

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen