Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Kerstster van crêpepapier

Kerstster van crêpepapier
Geplaatst op 13-2-2023 door Safira

220133
Maak je eigen kerstster van crêpepapier met glitterbessen.

info over de img

Stap 1

Print en knip het sjabloon uit dat onderaan als pdf-bestand beschikbaar is. Begin met het uitknippen van het vierkant uit crêpepapier. Snijd het vierkant doormidden; van de ene hoek naar de andere. Je hebt nu twee driehoeken.

info over de img

Stap 2

Schik een driehoek zo dat de lijnen in het crêpepapier naar boven gericht zijn. Bevestig een stuk dubbelzijdig tape aan de langste zijde. Verwijder de beschermfolie van de tape, zodat de lijm zichtbaar wordt. Duw het ene uiteinde van het bloemendraad op het tape, ca. 1 cm vanaf het puntige uiteinde.

info over de img

Stap 3

Druk het andere driehoekige stuk crêpepapier op het dubbelzijdig tape en het bloemdraad, voldoende overlappend om het dubbelzijdig tape te verbergen. Let op: Bevestig het stuk crêpepapier in de juiste hoek, zodat het papier in een pijlpatroon naar het midden toe ligt.

info over de img

Stap 4

Knip het bloemblad uit. Zorg ervoor dat u de juiste bloembladsjabloon gebruikt voor de juiste maat vierkant. Plaats de bloemblaadjessjabloon op het vierkant van crêpepapier en knip uit. Laat de onderkant een beetje ongeschonden, zodat je niet per ongeluk het bloemdraad afknipt. Je kunt het overtollige crêpepapier om het bloemdraad draaien.

info over de img

Stap 5

Vorm de zijkanten van het bloemblad door lichtjes aan het crêpepapier te trekken en uit te rekken om een golvende rand te maken.

info over de img

Stap 6

Ga zo verder en maak in totaal vijf grote en vijf kleine bloembladen. Maak op dezelfde manier groene bladeren.

info over de img

Stap 7

Voor het midden van de kerstster heb je drie kunstmatige glitterbessen nodig. Draai de stelen strak om elkaar heen, zodat de bessen strak op elkaar staan.

info over de img

Stap 8

Zet een van de kleine bloembladen vast op de bessen door het bloemdraad om de stengel van de bessen te draaien. Strek het bloemblad zodat het naar buiten wijst.

info over de img

Stap 9

Draai de andere kleine bloembladen om de bessen, zodat de eerste laag van de kerstster ontstaat. Bevestig elk van de grote bloembladen tussen twee kleine bloembladen, draai de bloemdraden rond de stengel van de bessen en voltooi de tweede laag van de kerstster. Bevestig de groene bladeren op dezelfde manier.

info over de img

Stap 10

Knip een ca. 1 stuk groen crêpepapier van 15 cm. Strek het uit en bedek de bloemdraden door het crêpepapier er schuin omheen te wikkelen en vast te zetten met klodders lijm uit een lijmpistool op een lage temperatuurinstelling.

info over de img

Stap 11

De afgewerkte kerstster. Een tip: Buig het bloemdraad in alle bloemblaadjes zodat de kerstster er levensechter uitziet.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Crêpepapier Basis Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Kunst Bessen
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Power Tape 3mm 10m
CC Clear Multi Glue Gel 27ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen