Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Maak je eigen textielverf met Textielmedium

Maak je eigen textielverf met Textielmedium
Geplaatst op 14-2-2023 door Kimberley

Met textielmedium wordt iedere verf een textielverf

Textielmedium is een wonderbaarlijk medium waarmee je van iedere verf een textielverf kunt maken. Bij menging met het textielmedium krijgt de verf dezelfde eigenschappen als textielverf, inclusief wasbaarheid tot 40°C na fixeren met een strijkijzer. Dit is een ideaal product om meer toepassingen te vinden voor de verf die je al hebt en geeft een nog grotere keuze aan kleuren voor het decoreren en verven van textiel.

Bekijk de video: Zo gebruik je textielmedium


Kussen met textielmedium en vloeibare aquarelverf

De kussens hierboven zijn geverfd door textielmedium en water te mengen in de verhouding 1:1. Daarna zijn druppels vloeibare aquarelverf toegevoegd tot je de gewenste kleurintensiteit hebt bereikt. Klik hier voor vloeibare aquarelverf.

Hoe gebruik je textielmedium?


Maak je pipet goed schoon voordat je een nieuwe kleur oppakt

In de video wordt de vloeibare aquarelverf toegevoegd met een pipet. Dat is heel handig, maar hierin schuilt ook een klein gevaar. Door schade en schande heb ik ondervonden, dat wanneer je het pipet niet goed uitspoelt en het in een nieuwe kleur steekt, restanten uit de pipet zich mengen met de nieuwe verf in je flesje. Om dit te voorkomen is het verstandig om je pipet goed schoon te maken of om een meerdere pipetjes bij de hand te hebben.

Speciaal textielmedium dat kan worden gemengd met andere verfsoorten in een verhouding van 1: 1 zodat de verf gebruikt kan worden als textielverf op lichtgekleurde stoffen. Na warmtefixatie met een strijkijzer kan het artikel op maximaal 40°C worden gewassen.

zonnehoed met geverfde aardbeien
Verven met je zelfgemaakte aquarelverf voor textiel

Je kunt nadat je je aquarel-textielverf goed doorgeroerd hebt, beginnen met verven. Een tip is om je ondergrond nat te maken met een penseel, zodat de verf mooi ik elkaar kan overlopen. Je kunt ook stencil en sjablonen gebruiken en zelfs op je gekleurde ondergrond stempelen. Je kunt ook teksten toevoegen met bijvoorbeeld een zwarte textielstift.

Na het verven kun je de verf fixeren door het te strijken. Vergeet niet een bakpapier op je geverfde textiel te plaatsen om te voorkomen dat de verf aan je strijkijzer gaat plakken! Let op: wil je niet dat de verf doordrukt naar de achterkant, bijvoorbeeld naar de rug van een T-shirt, leg dan een stuk plastic tussen voor en achterkant om de achterkant te beschermen.

Verven op textiel met Plus Color Acrylverf gemengd met Textielmedium

Deze zonnehoed is versierd met aardbeien die geverfd zijn met Plus Color Acrylverf. Meng textielmedium en acrylverf in de verhouding 1:1. Maak kleine beetjes, want de verf is bijzonder goed dekkend, en je hebt er niet veel van nodig. In de video kun je ook zien hoe de pitjes op de aardbeien zijn gemaakt door streepjes te zetten met de rand van een dun penseel.

Klik hier voor een uitgebreide werkbeschrijving.

Mooie ondergronden

Je kunt de met textielmedium gemaakte textielverf op lichtgekleurde stoffen, zowel oude als nieuwe stoffen. En de verf pakt op katoen, maar ook op andere materialen zoals polyester. Je kunt ook een kijkje nemen in ons assortiment textiele ondergronden. Maak vrolijke, zomerse kussens met je zelfgemaakte textielverf, versier T-shirts, schorten, pannenlappen, boodschappentassen of maak een kunstwerk van de mooie nieuwe colsjaal (nekwarmer) om je voorjaarslook te complementeren.

Klik hier voor alle tassen en etuis.

Met creatieve groet,
Kimberley

CC Textiel Medium 100ml
CC Katoenen Etui 11x23 cm Wit
CC Katoenen Pannenlappen 22x22 cm Wit 2 stuks
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen