Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Breien op een breiring (knitting loom)

Breien op een breiring (knitting loom)
Geplaatst op 14-2-2023 door Kimberley

Breien op een ring - zo doe je dat

Met een breiring brei je in het rond. Een breiring wordt ook wel een knitting loom genoemd. Eigenlijk is het niets anders dan punniken in het groot. Met een breiring maak je dus een soort kokervorm net als met punniken. Hiermee kan je bijvoorbeeld sjalen maken, poppen en nog veel meer. Het kan lastig zijn om een breiring voor het eerst op te zetten. In deze blog leggen we je alles uit!

Hoe maak je een beanie?


Brei een kat


een kat rondbreien stap 1

Stap 1

Deze kat breien is heel eenvoudig. Wij hebben een kleine brei ring gebruikt met een diameter van 12 cm. Maar je kunt gerust een grotere gebruiken en katten in allerlei maten maken.

een kat rondbreien stap 2

Stap 2

Steken maken: Maak een lus van garen en bevestig deze om het kleine pootje aan de zijkant van de breiring. Wind nu de garen rondom (lussen om de poot makend) elke individuele poot van de breiring, ga helemaal rond.

een kat rondbreien stap 3

Stap 3

Maak nog een ronde om de breiring en maak de garen vast aan het kleine pootje aan de zijkant van de breiring.

een kat rondbreien stap 4

Stap 4

Breien: Gebruik de breihaak, die onderdeel is van het breiringpakket, om de lus van de onderste steek over de bovenste steek te halen – van elke poot. Herhaal dit rond heel de breiring.

een kat rondbreien stap 5

Stap 5

Maak nog een ronde van lussen om de breiring en haal de onderste steek over de bovenste steek zoals in de vorige stap is beschreven. Blijf op deze manier breien.
Je wikkelt dus wol rond de pinnen van de breiring en haalt dan de onderste steek over de bovenste steek. En zo ga je steeds verder.

een kat rondbreien stap 6

Stap 6

Kleur verandering: Bevestig de garen rondom het kleine pootje aan de zijkant van de breiring. Volg nu de instructies van stap 1-4 (Maak vier rondjes per streep/kleur voor de kat) NB: De overgang van de kleuren zijn alleen aan de binnenkant van de tube te zien

een kat rondbreien stap 7

Stap 7

Blijf breien in verschillende kleuren naar uw smaak, totdat de gebreide tube ongeveer 30 cm lang is. NB: brei de laatste 2 rondjes een beetje los.

een kat rondbreien stap 8

Stap 8

Afwerking: Pak 2 (twee) steken met de breihaak. Trek de buitenste steek door de binnenste steek op de breihaak. Nu is er nog maar een steek. Pak de volgende steek van de breiring (met de klok mee) met de breihaak. Trek deze door de binnenste steek zoals hierboven is beschreven. Doe hetzelfde door heel de breiring.

een kat rondbreien stap 9

Stap 9

EEN TIP: In plaats van de haak kun je voor het afhechten ook een haaknaald gebruiken. Keer de tube binnenstebuiten. Maak een knoop van de garen bij de uiteinden van elke kleur en maak de uiteinden vast. Naai de tube aan een kant dicht.

een kat rondbreien stap 10

Stap 10

Knip oren, ogen en een neus/mond uit vilt. Teken details met een uni-posca stift of een textielstift.

een kat rondbreien stap 11

Stap 11

Naai de oren aan de gebreide tube met naald en draad. Lijm de andere onderdelen aan de gebreide tube.

Een sjaal op kleine breiringen


sjaalrondbreien stap 1

Stap 1

Deze das is ook gemaakt op de kleine breiring met een diameter van 12 cm. De werkwijze is precies gelijk aan hiervoor beschreven bij de kat.

sjaalrondbreien stap 2

Stap 2

Aan het eind, rijg je al je steken op een nieuw stuk garen, zoals afgebeeld.

sjaalrondbreien stap 3

Stap 3

Wanneer je alle steken hebt afgehaald en verzameld hebt op het nieuwe stuk garen, dan trek je dit stuk garen strak en legt een stevige knoop in de uiteinden.

sjaalrondbreien stap 4

Stap 4

https://content24.logic4server.nl/clientdata/Ihobby/images/v128608_8763764478387.jpg

CC Plastic Garennaalden 7 cm 5 stuks
CC Pom Pom Maker Set 4 stuks
CC Haaknaald 3
CC Knitting Loom 12 cm
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen