Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Meerjarige bloemen van kralen

Meerjarige bloemen van kralen
Geplaatst op 15-2-2023 door Safira

220141
Maak meerjarige bloemen van kralen die voor veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Zet ze in een vaas, op een haarspeld of gebruik ze als cadeau- of servetdecoratie op tafel. Ga aan de slag met dit oude, Franse handwerk, dat er ingewikkeld uitziet maar eigenlijk gebaseerd is op een paar simpele technieken. Rocailles op een dun messingdraad rijgen, de naald door een kraal halen, nog meer kralen op het draad rijgen en het messingdraad draaien, dan heb je het eerste bloemblad gemaakt.

info over de img

Stap 1

Knip een stuk koperdraad (messing) van 40 – 60 cm af en vouw het dubbel. Draai de draad om een lus te maken van ca. 1cm lang. Houd er rekening mee dat de lengte van de draad de lengte van de stengel van de voltooide bloem bepaalt.

info over de img

Stap 2

Maak drie kleine en vijf grote bloembladen voor de bloem. Maak de drie kleine bloembladen door 12 kralen op elke draad aan weerszijden van de lus te rijgen. Draai de draden in elkaar en rijg nu 16 kralen op elke draad.

info over de img

Stap 3

Buig de draden naar achteren in de richting van de lus en verzamel ze door ze samen te draaien.

info over de img

Stap 4

Maak de grote bloembladen door 16 kralen op elke draad aan weerszijden van de lus te rijgen. Rijg 20 kralen op elke draad wanneer u de buitenste rand van het bloemblad maakt voordat u de draden samendraait voor de bloembladen. Maak in totaal vijf grote bloembladen.

info over de img

Stap 5

Maak de meeldraden door zeven rocailles op het koperdraad te rijgen. Rijg de 8e kraal op de draad en voer de draad terug door de eerste zeven kralen. Herhaal dit zodat je in totaal zeven meeldraden hebt. Rol het kralendraad (met de zeven meeldraden) samen en duw het koperdraad door de opgerolde kralendraadjes en draai het koperdraad.

info over de img

Stap 6

Je kan het midden van de bloem als een bal maken; rijg vier kralen op een stuk koperdraad. Duw beide draden aan beide kanten door de vierde kraal en draai ze vast. Rijg een andere kraal op elke draad en voer beide draadeinden door de derde kraal van beide kanten). Herhaal dit zodat je dit proces in totaal vier keer hebt uitgevoerd. Monteer de bal door een kraal op elke draad te rijgen, duw de draden van beide kanten door de eerste kraal en draai vast.

info over de img

Stap 7

Maak blaadjes als gevlochten kralenblaadjes of op een stuk koperdraad. Knip een stuk koperdraad van 40-60 cm af. Rijg 12 kralen op het midden van de draad en draai de draad. Maak bladeren op beide draden volgens dezelfde procedure met 12 kralen voor elk blad. Draai de koperdraad. Maak de laatste twee bladeren volgens dezelfde procedure, maar met 16 kralen voor elk blad.

info over de img

Stap 8

Zet de bloem in elkaar door de kleine bloembladen rond de meeldraden te schikken. Knip een stuk koperdraad van 40 cm af en draai het strak om de meeldraden en de kleine bloembladen. Leg nu de vijf grote bloembladen verspringend rond de drie kleine bloembladen en draai het koperdraad eromheen om ze op hun plaats te houden. Draai de uiteinden van het koperdraad in elkaar om een steel te vormen. Bevestig de bladeren rond de stengel door ze te draaien met koperdraad.

info over de img

Stap 9

Maak bloemen op een stuk koperdraad van 60 cm. Rijg 13 kralen op de draad en draai de draad om de laatste kraal. Rijg 12 kralen op de draad en draai de twee kralendraden aan het uiteinde samen tot een bloemblad. Maak in totaal vijf bloemblaadjes. Zie stap 6 en maak het midden van de bloem als een bal. Je kunt de bloem op een haarclip bevestigen door de koperdraaduiteinden om de haarclip te draaien.

info over de img

Stap 10

Bloemen gemaakt van verschillende gekleurde kralen.

info over de img

Stap 11

Clip nu jouw haarspeldjes met bloemen van kralen in je haar.

CC Rocailles 3 mm Goud 25 gr
CC Rocailles 3 mm Lichtroze 25 gr
CC Rocailles 3 mm Zilver 25 gr
CC Rocailles 3 mm Wit 25 gr
CC Haarspeld 17x66 mm Goud en Zilver 4 stuks
CC Koperdraad 0,3 mm 70 m
CC Verzilverd Draad d:0.3 mm 100m
CC Basis Gereedschap Sieraden 3-delig

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen