Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Dip 'n dye techniek

Dip 'n dye techniek
Geplaatst op 20-2-2023 door Safira

220169
Maak een prachtig kleurenspel op katoenen stoffen met behulp van de dip'n dye-techniek.

info over de img

Stap 1

Was en droog het katoenen kledingstuk om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen, zodat het de kleur beter absorbeert. Dek de tafel af met plastic en gebruik plastic wegwerphandschoenen bij het verven. Maak twee verfbaden in twee kuipjes door 0,5 kg fijn keukenzout op te lossen in 1 l kokend water per kuipje. Je hebt in elk potje 50 ml textielverf nodig en 100 ml textielverf is voldoende om ca. 700 g witte katoenen stof te verven.

info over de img

Stap 2

Giet nog eens 4 l water in elk bad zodat de eindtemperatuur tussen 30 ° C en 60 ° C ligt. Hoe warmer het water, hoe donkerder en intenser de kleur. Hoe kouder het water, hoe lichter de kleur. Voeg 50 ml textielverf en 100 g fixeermiddel toe aan elk verfbad. Roer tot het fixeermiddel is opgelost.

info over de img

Stap 3

Dompel een uiteinde van de katoenen ondergrond voorzichtig 2-10 minuten in het verfbad. Hoe langer het artikel in het verfbad ligt, hoe donkerder de kleur. Hoe korter, hoe lichter de kleur.

info over de img

Stap 4

Herhaal deze procedure met het andere uiteinde van de katoenen ondergrond in het andere verfbad. Je kunt nog een keer in het eerste verfbad onderdompelen als je de kleuren op een specifiek gebied wilt mengen.

info over de img

Stap 5

Spoel de katoenen ondergrond meerdere keren in koud water tot het water schoon is. Was het artikel vervolgens met wasmiddel in de wasmachine op 40 ° C.

 

Video

CC Katoenen Tas met Lang Hengsel 38x42 cm
Schjerning Batikverf Set 4x50 ml
Schjerning Batikverf Fixeermedium 200gr

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen