Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Macramé boodschappen net

Macramé boodschappen net
Geplaatst op 21-2-2023 door Safira

220171
Maak een simpel ogende boodschappentas met de macramé-techniek bestaande uit dubbele knopen. Begin met vlechten rond de twee handvatten en eindig met dubbele knopen aan de onderkant. Per boodschappentas heb je 36 meter macramé koord van 4 mm nodig.

info over de img

Stap 1

Knip 20 stukken macramékoord van 180 cm af. Vouw de koorden dubbel en bind ze rond het handvat door een lus te maken en de uiteinden door de lus te trekken. Bind 10 stukken macramékoord aan elk handvat en zorg ervoor dat de uiteinden allemaal even lang zijn. De afgewerkte boodschappentas meet (zonder hengsel) 43 cm + tassels van 7 cm.

info over de img

Stap 2

Schik de koorden met 4 koorden in elke sectie. Meet 4 cm vanaf het handvat en knoop een dubbele knoop met de twee buitenste koorden om de twee middelste koorden in elke sectie.

info over de img

Stap 3

Maak de 2e rij verspringende dubbele knopen 4 cm verder naar beneden. Sla de twee buitenste koorden over en vlecht de secties samen in een ruitpatroon zoals weergegeven in de afbeelding. Leg de twee handvatten naast elkaar en knoop ze met dubbele knopen aan elkaar met behulp van de buitenste koorden.

info over de img

Stap 4

Knoop 9 ronden van verspringende dubbele knopen en zet zo het ruitpatroon voort. Het is gemakkelijker om de koorden gescheiden te houden als je een kussen of iets dergelijks in de boodschappentas stopt.

info over de img

Stap 5

Knoop dubbele knopen aan de onderkant door twee koorden aan de voorkant en twee koorden aan de achterkant van de boodschappentas te pakken. Knoop de dubbele knoop om 2 koorden 4 cm verder naar beneden volgens de procedure van eerder.

info over de img

Stap 6

Zet de bodem vast door dubbele knopen te maken en een ruitpatroon te vormen met twee koorden aan elke kant.

info over de img

Stap 7

Werk de boodschappentas op een van de volgende manieren af: Knip de uiteinden van het koord heel kort af en zet vast met een klodder lijm. Bind knopen aan de koorden en draai de tas van buiten naar binnen zodat de knopen in de tas zitten. Of je kunt kwastjes maken door 7 cm verder langs elk koord een knoop te maken en de uiteinden te rafelen zoals op de afbeelding.

CC Bamboe Tassen Handvat 17 cm
CC Macramékoord 4 mm 55 m Lichtbruin

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen