Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Tie-dye met touw

Tie-dye met touw
Geplaatst op 21-2-2023 door Safira

220172
Maak prachtige ontwerpen met tie-dye op stof. Vouw de theedoek van 100% katoen en wikkel er een touwtje omheen. Verf met textielverf om unieke patronen te creëren.

info over de img

Stap 1

Was en droog uw katoenen kledingstuk om eventuele resten van het fabricageproces te verwijderen, zodat het de verf gemakkelijker opneemt. Gebruik de concertina-techniek om de theedoek te vouwen; verticaal, horizontaal of diagonaal. Wikkel een niet-elastisch koord om de plooien. Draai gaandeweg vast en eindig met een knoop.

info over de img

Stap 2

Gebruik de bulls eye-techniek door een klein plukje stof in het midden van de theedoek omhoog te trekken en een strakke knoop rond het plukje te knopen met een touwtje. Wikkel nu het touwtje om de theedoek en maak een worst zoals op de foto. Hoe langer de worst, hoe groter het cirkelpatroon. Draai gaandeweg vast en eindig met een knoop.

info over de img

Stap 3

Dek de tafel af met plastic en gebruik plastic wegwerphandschoenen bij het verven. Maak een verfbad voor 350 g katoen door 0,5 kg fijn keukenzout op te lossen in 1 l kokend water in een bak.

info over de img

Stap 4

Giet nog eens 4 l water in de kuip zodat de eindtemperatuur tussen 30 ° C en 60 ° C ligt. Hoe warmer het water, hoe donkerder en intenser de kleur. Hoe kouder het water, hoe lichter de kleur. Voeg 50 ml textielverf toe aan de kuip en 100 g fixeermiddel. Roer tot het fixeermiddel is opgelost.

info over de img

Stap 5

Leg de theedoek in het verfbad en laat 5-20 minuten staan. Hoe langer je het in het bad laat liggen, hoe donkerder de kleur. Hoe korter, hoe lichter de kleur.

info over de img

Stap 6

Haal de theedoek uit het bad en verwijder het touwtje met een schaar. Spoel meerdere keren in koud water tot het water schoon is. Was daarna de theedoek met wasmiddel in de wasmachine op 40 ° C.

 

Video

CC Katoenen Theedoek 50x70 cm Wit 5 stuks
Schjerning Batikverf 100ml Groen
Schjerning Batikverf Fixeermedium 200gr

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen