Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Herbruikbare voedselverpakkingen van patchworkstof en bijenwas

Herbruikbare voedselverpakkingen van patchworkstof en bijenwas
Geplaatst op 27-2-2023 door Safira

220174
Smelt bijenwas op de patchworkstof en gebruik het als alternatieve voedselverpakking of als deksel voor potten en schalen. Deze DIY voedselverpakking is keer op keer te gebruiken en makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en milde zeep. Bewaar op een schone en droge plaats; plat, gevouwen of opgerold. NB: niet gebruiken voor vlees of vis.

info over de img

Stap 1

Was de stof volgens de instructies en knip een stuk stof van 14 x 14 cm af met een kartelschaar.

info over de img

Stap 2

Leg een stuk bakpapier onder de stof. Strooi er geraspte bijenwas overheen en bedek de stof. Let op: stof met een witte achtergrond kleurt gebroken wit door de kleur in de bijenwas. Er mag best wat was gebruikt worden, zodat de stof het beste zijn vorm behoud.

info over de img

Stap 3

Verspreid de bijenwas gelijk over de stof. Leg een stuk bakpapier nu ook op de stof met geraspte bijenwas. Strijk met een strijkijzer op een medium stand totdat het hele stuk stof bedekt is met gesmolten bijenwas.

info over de img

Stap 4

Verwijder het bakpapier en laat de herbruikbare voedselverpakking aan de lucht drogen (ongeveer 30 min.). Het is nu klaar voor gebruik en kan met de warmte van je handen rond een pot worden gevormd.

CC Patchwork Stof 45x55 cm Groen 4 stuks
CC Bijenwas 100 gr
CC Waxinelicht 4,5 cm 4 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen