Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Maak een BIJ-zondere tas met textielstiften

Maak een BIJ-zondere tas met textielstiften
Geplaatst op 28-2-2023 door Safira

220179
Maak deze leuke zomerse tas door eerst met potlood je ontwerp op de tas te tekenen en deze daarna te decoreren met de textielstiften. Deze textielstiften hebben zowel een dikke als een dunne punt. Dus je kan en heel fijn en precies werken met de fijne punt en grotere vlakken zijn makkelijk in te kleuren met de dikkere punt

info over de img

Stap 1

We beginnen met het maken van een lichte schets met potlood. Gebruik een HB potlood, want die kun je gemakkelijker uitgummen als je niet tevreden bent over een getekende lijn, dan een zachter potlood. Begin met het schetsen van hulplijnen bovenaan en onderaan de tas, waar je de tekst wilt hebben. Dit maakt het gemakkelijker om je letters in het juiste formaat te maken. Schets vervolgens je tekst tussen de hulplijnen. Schets daarna de letters en de positie van de stelen van de bloemen. Zorg dat je losjes schetst, dit creëert een speelser effect.

info over de img

Stap 2

Nu gaan we de letters overtrekken met de dunne kant van de donkerblauwe of zwarte stift. Je hoeft de stiften niet te schudden. Uit de verpakking zijn de stiften klaar voor gebruik. Als je tevreden bent met de letters kun je er nog met de dikke punt van de stift overheen gaan.

info over de img

Stap 3

Met de dunne kant van de donkergroene stift kun je nu de stelen van de bloemen overtrekken.

info over de img

Stap 4

Dan beginnen we met de bloemen. Het maakt niet zo veel uit met welke bloem je begint. We laten nu de stappen van twee soorten bloemen zien. Mocht je het moeilijk vinden, gebruik dan een voorbeeld van een bloem van het internet of uit de tuin. Kijk vooral naar de vorm van de bloemen en bladeren, de donkere en lichte stukken. Voor een zonnebloem beginnen we met de oranje stift en tekenen we een cirkel zo’n 2 centimeter boven het uiteinde van de steel. We tekenen dan de lange bladeren vanuit de cirkel en vullen de leegtes tussen deze bladeren op met kleine gele punten.

info over de img

Stap 5

Kleur nu alle bloembladeren in met de gele stift. Als je hiermee klaar bent kun je de dikke punt van de oranje stift gebruiken en vanuit het midden van de bloem lichte stroken tekenen naar de uiteindes van de bloemen. Zo creëer je een overgang tussen de twee kleuren. Omdat de verf nog een beetje nat is, krijg je mooie overgangen. Het midden van de bloem kun je stippelen met de dikke punt van de zwarte stift.

info over de img

Stap 6

Voor de lavendel gebruiken we de drie paarse stiften. Begin met de lichtste kleur en teken vrij uit een soort verticaal wolkje aan de steel. Kleur deze ook in. Voor een losser effect gebruik je de dikke punt.

info over de img

Stap 7

Met een steeds donkerdere paarse stift gebruik je de dunne punt om de kleur van de lavendel op te bouwen. Teken hiervoor kleine rondjes of gedraaide streepjes.

info over de img

Stap 8

Als je klaar bent met de bloemen neem je de zwarte stift en schrijf je met de dunne punt de namen van de bloemen erbij. Volg hiervoor de vorm van een stengel zoals bij verbena of aster of de bloem zelf zoals bij de zonnebloem.

info over de img

Stap 9

Je laat je ontwerp zo’n 4-6 uur drogen. Hierna neem je een strijkijzer en een stuk bakpapier. Draai de tas binnenstebuiten en leg het bakpapier over je ontwerp aan de binnenkant van je tas,. Zet je strijkijzer op katoenstand en de stoom uit. Om de verf goed te fixeren moet je ongeveer 4 minuten strijken. Nu is de verf gefixeerd en kan de tas gewassen worden tot 40 graden.

CC Katoenen Tas met Lang Hengsel 38x42 cm
CC Schoolpotlood HB 12 stuks
CC Textielstiften Basiskleuren 20 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen