Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Puffy Velvet Reliëf textielstiften

Puffy Velvet Reliëf textielstiften
Geplaatst op 28-2-2023 door Safira

220181
Deze textielstiften van Marvy Uchida zijn niet zomaar textielstiften. Deze komen namelijk omhoog wanneer het verwarmt wordt met een warmtepistool. Hierdoor ontstaat er een reliëf op het textiel wat weer een super leuk effect geeft.

info over de img

Stap 1

Schud de textielstift eerst goed. Pomp daarna met de punt op een kladvel om de verf naar de punt te krijgen. Dit hoef je maar zacht te doen. De eerste keer kan er te veel verf uitkomen, vandaar dat het op een kladvel gedaan moet worden.

info over de img

Stap 2

Je kan natuurlijk een eigen tekening verzinnen, maar hier hebben we een leuke, voorbedrukte zeemeermin rugzak. Leg een beschermend vel in de tas om zo doordrukken te voorkomen. Kleur de stof nu in met de textielstiften.

info over de img

Stap 3

Je kan de stiften ook over elkaar heen gebruiken om zo mooie nieuwe kleuren of overloop van kleuren te maken.

info over de img

Stap 4

De ingekleurde delen moeten dan droog aanvoelen en niet meer afgeven. Gebruik het warmtepistool om de verf te verwarmen en zie het omhoog komen. Je kan ook een föhn gebruiken hiervoor, maar omdat deze minder heet is als een warmtepistool kan het iets langer duren voordat je de verf omhoog ziet komen. Sommige delen komen meer omhoog dan andere en dit zorgt voor een speels effect. De stof kan hierna met een fijn wasprogramma gewassen worden.

 

Video

CC Katoenen Rugzak Zeemeermin 37x41 cm
Aladine Warmtepistool / Heatgun

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen