Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Tie-dye hart explosie

Tie-dye hart explosie
Geplaatst op 28-2-2023 door Safira

220185
Maak met deze techniek een hart met een kleuren explosie eromheen voor een uniek kledingstuk. Gebruik textielstiften om een leuke tekst in het hart te schrijven.

info over de img

Stap 1

Vouw het T-shirt verticaal dubbel.

info over de img

Stap 2

Maak van papier een mal van een hart vorm en vouw deze ook dubbel. Leg deze op het T-shirt en gebruik een potlood of zelf verdwijnende textiel stift om de mal over te trekken.

info over de img

Stap 3

Duw nu de stof bij elkaar en zorg ervoor de de streep iedere keer op elkaar aansluit. Je zal de stof gaandeweg moeten draaien.

info over de img

Stap 4

Draai nu een elastiek om de lijn van het hart en voeg elastiekjes toe voor iedere kleur die je wilt toevoegen. Hier doen we lichtroze, wit en donkerroze en gebruiken we 2 elastieken.

info over de img

Stap 5

Maak de donkerroze kleur tie-dye textielverf aan en schenk dan een kleine bodem over in een lege spuitfles en voeg water toe. Nu heb je lichtroze tie-dye textielverf gemaakt.

info over de img

Stap 6

Gebruik de lichtroze textielverf op het gedeelte van het hart bovenaan. We laten het middelste gedeelte onbehandeld. Op het onderste gedeelte gebruiken we donkerroze textielverf. Zorg dat je de stof goed doordrenkt met de textielverf.

info over de img

Stap 7

Knip de elastieken los. Was hierna het T-shirt om de overtollige textielverf te verwijderen en de uiteindelijke kleuren te onthullen.

info over de img

Stap 8

Gebruik, nadat het T-shirt droog is, textielstiften om leuke teksten aan te brengen op het shirt. Leg wel iets tussen het shirt om doordrukken te voorkomen. Fixeer hierna de textielstiften met een strijkijzer zoals aangegven op de verpakking.

CC T-shirt 7-8 jaar
CC T-shirt 9-11 jaar
CC T-shirt 12-14 jaar
CC Textielstiften Basiskleuren 20 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen