Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Maak je eigen macramé regenboog

Maak je eigen macramé regenboog
Geplaatst op 1-3-2023 door Safira

220188
Vorm een mooie en unieke regenboog in gedempte kleuren met macramé koord en hang deze als decoratie aan de muur. Wikkel of vlecht gekleurd macramé koord rond een basis van macramé koord in off-white. Begin en stop met wikkelen op 10 cm van beide uiteinden zodat beide uiteinden kunnen worden ontrafeld en gekamd.

info over de img

Stap 1

Knip 20 stukken macramékoord van elk 50 cm. Verzamel ze met plakband aan één uiteinde (10 cm naar beneden). Draai de 20 stukjes macramékoord om een bloemsteeldraad en zet vast met plakband op 10 cm van het andere uiteinde. Knip 20 stukken macramékoord van elk 47 cm en wikkel ze aan één kant samen met plakband en ga verder zoals hierboven beschreven. Knip 20 stukken macramékoord van elk 44 cm af en pak ze aan één kant samen met plakband en ga verder zoals hierboven beschreven. Knip 20 stukken macramékoord van elk 41 cm af en wikkel ze aan één kant samen met plakband en ga verder zoals hierboven beschreven.

info over de img

Stap 2

Wikkel een macramékoord strak om de verzamelde stukken macramékoord van 50 cm. Begin met het plaatsen van het ene uiteinde van het macramékoord langs de gedraaide bundel macramékoorden en wikkel het om het uiteinde om het vast te zetten. Doe dit voor de langste en de twee kortste uiteindes.

info over de img

Stap 3

Zet het macramé koord vast met een naald aan het andere uiteinde. Wikkel een stuk geel macramékoord strak om de verzamelde bundel van de 44 cm lange macramékoorden en ga verder zoals hierboven beschreven. Wikkel een stuk grijs macramékoord strak om de verzamelde bundel van de 41 cm lange macramékoorden en ga verder zoals hierboven beschreven.

info over de img

Stap 4

Vlecht gedraaide knopen rond de bundel van 20 macramékoorden van elk 47 cm (zie de video in de volgende stap)

 

Video

Bekijk hier de video om de dubbele knoop te maken.

info over de img

Stap 5

Ontrafel de koorden met een naald om de strengen te scheiden. Kam de kwasten met een kam en knip de uiteinden 8 cm af. Een tip: Maak de uiteindes vochtig met een waterspuitje.

info over de img

Stap 6

Naai de regenboog samen met onzichtbare steken. Naai eerst rond de ene boog en dan de andere. Verberg de draden in de windingen.

info over de img

Stap 7

Naai een macramé koord rond de bovenste boog om de regenboog op te hangen.

 

Video

CC Macramékoord 2 mm 198 m Off-White
CC Macramékoord 2 mm 198 m Geel
CC Macramékoord 2 mm 198 m Mosgroen
CC Macramékoord 2 mm 198 m Grijs
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks
CC Schilderstape 25mm 50m
CC Macramebord MDF 32x47 cm

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen