Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Macramé blad

Macramé blad
Geplaatst op 3-3-2023 door Safira

220196
Maak zelf een hangende decoratie met de macramé knooptechniek. Het touw is uitgerafeld met een kam en bijgeknipt in de vorm van een blad.

info over de img

Stap 1

Knip een stuk katoenkoord van 90 cm. Knip ook veel stukken katoenkoord van 20-22 cm; de langste stukken katoenkoord worden voor het breedste deel van het blad gebruikt. Vouw het 90 cm lange stuk katoenkoord dubbel en plaats het verticaal met de lus aan de bovenkant. Verdubbel twee korte stukken katoenkoord en plaats ze respectievelijk onder en over het verticale dubbelzijdige stuk katoenkoord. Voer de uiteinden van de kleine verdubbelde stukken katoenkoord door de twee lussen vanaf tegenoverliggende zijden (zoals weergegeven op de foto) en trek aan.

info over de img

Stap 2

Knoop met nog twee dubbelgevouwen stukken katoenkoord met dezelfde techniek. Maar plaats de twee stukken katoenkoord tegenover de eerste knoop, zoals op de foto te zien is. Ga door met knopen en vergeet niet om de richting van de knopen af te wisselen.

info over de img

Stap 3

Ga door met knopen tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Duw de knopen tegen elkaar. Je kunt het sjabloon gebruiken dat als PDF bestand op deze pagina beschikbaar is.

info over de img

Stap 4

Knip bij met behulp van het sjabloon. Knip ook het lange dubbelgevouwen koord bij, zodat dit de punt van het blad wordt.

info over de img

Stap 5

Rafel het koord door het te kammen. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden.

info over de img

Stap 6

Knip nogmaals bij.

 

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Houten Display Stok 60 cm
CC Bamboekoord 1 mm Off-white 65 m
CC Macramékoord 4 mm 55 m Off-White
CC Macramékoord 2 mm 198 m Off-White
CC Macramékoord 2 mm Set 6x198 m Multi

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen