Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Paaseieren marmeren

Paaseieren marmeren
Geplaatst op 6-3-2023 door Safira

220201
Marmeren is een oude techniek. Het is een simpele techniek, maar de resultaten zijn verbluffend. Hier demonstreren we hoe u plastic eieren kunt marmeren in een waterbad met Magic Marble verf.

info over de img

Stap 1

Duw een stokje in een uiteinde van het ei, zodat u het ei in de verf kunt dopen. Is het gat te groot voor het stokje, bevestig dan een stukje masking tape rond de stok.

info over de img

Stap 2

Als het ei geen gat heeft, kunt u een gat maken met een warm gemaakte metalen stok. In het gat kan later de metalen hanger bevestigd worden om het ei op te kunnen hangen.

info over de img

Stap 3

Schud de verf voor gebruik. Druppel een beetje verf in een emmer water. Voor dit voorbeeld hebben we 2 kleuren gebruikt en de transparante marble verf. Maar de combinaties zijn eindeloos.

info over de img

Stap 4

Maak patronen door een stokje voorzichtig door de verf te bewegen. Zorg ervoor dat de verf niet teveel aan het stokje blijft hangen.

info over de img

Stap 5

Dompel het ei in het verfbad.

info over de img

Stap 6

Blaas de kleuren over het ei en haal het ei voorzichtig uit het bad om je patroon niet te verliezen

info over de img

Stap 7

Verwijder overgebleven verf door een stuk karton in het bad te dopen. Gooi daarna pas het water weg. Reinig de emmer en je handen met gewone olie voor bakken en braden, (bijvoorbeeld zonnebloemolie).

info over de img

Stap 8

Natuurgetrouwe plastic eieren zijn ideaal voor het maken van gemarmerde eieren. Maar echte, uitgeblazen eieren kunnen ook gebruikt worden. Marmeren kan op heel veel soorten materialen. Bijvoorbeeld karton, papier-maché, hout, voorwerpen van gips, terracotta en zelfs metaal.

CC Eieren h:4cm 20 stuks
CC Metalen Hanger Zilver 50 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen