Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Hangende deco van klei met gedroogde bloemen

Hangende deco van klei met gedroogde bloemen
Geplaatst op 10-3-2023 door Safira

220220
Maak zelfgemaakte hangende decoraties voor de lente van verschillende kleuren zelfhardende klei en versier deze met gedroogde bloemen. Gebruik uitsteekvormpjes - die met één druk op de knop snijden en embossen - in verschillende ontwerpen, bijvoorbeeld een paasei of een kuiken.

info over de img

Stap 1

Rol zelfhardende klei plat met een deegroller. Maak de vorm door de koekjesvormer in de klei te duwen.

info over de img

Stap 2

Duw de zuiger aan de bovenkant naar beneden om het reliëf te maken.

info over de img

Stap 3

Verwijder de klei rond de koekjesvorm. Maak de uitgesneden kleivorm in de koekjesvorm los door de zuiger weer naar beneden te duwen.

info over de img

Stap 4

Maak een gat om op te hangen met het puntige uiteinde van een houten stok. Let op dat dit gat groot genoeg is voor het koord.

info over de img

Stap 5

Maak een hangende decoratie met gedroogde bloemen door de zelfhardende klei plat uit te rollen en vervolgens gedroogde bloemen in het oppervlak van de klei te rollen zoals op de foto.

info over de img

Stap 6

Duw de vormsnijder in de klei als de bloemen vastzitten. Maak een gat om aan de bovenkant op te hangen met een kleine houten stok.

info over de img

Stap 7

Als de hangende decoraties helemaal droog zijn, bevestig je een stuk natuurlijke hennep om op te hangen en maak je een lus.

info over de img

Tip

Het is gemakkelijk om verschillende marmerpatronen, kleurveranderingen en schakeringen te maken door verschillende kleuren klei te mengen; hier hebben gemengd wit en curry. Maak een marmereffect door de twee kleuren klei om elkaar heen te draaien en vervolgens uit te rollen. Hoe meer je de klei draait, rolt en kneedt, hoe meer je de kleuren mengt. Bekijk de verschillende voorbeelden in de volgende stapsgewijze foto's

info over de img

Variant

De twee eieren bovenaan tonen de ongemengde effen kleuren wit en curry. Bij het ei in het midden zijn de twee effen kleuren volledig door elkaar gemengd, wat resulteert in geen marmeringseffect. De twee eieren onderaan illustreren het marmereffect. De klei droogt op tot een lichtere finish, waardoor het verschil tussen de witte en de currykleuren minder zal zijn als deze droog is.

CC Uitsteekvormen 8 cm Eieren 5 stuks
CC Uitsteekvormen met Stempel 5 cm Pasen 4 stuks
CC Gedroogde Bloemen en Bladeren 19 stuks Lichtroze
CC Gedroogde Bloemen en Bladeren 19 stuks Off-White
CC Gedroogde Bloemen en Bladeren 19 stuks Roze
CC Deegroller 23 cm Lichtblauw
Natuurlijk Hennep 30 m Ecru

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen