Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

De magie van Sabbiarelli zandschilderen

De magie van Sabbiarelli zandschilderen
Geplaatst op 3-4-2023 door Kimberley

Wat is Sabbiarelli zandschilderen?

Een echtpaar uit Italië wilde in de eerste instantie de tuinsector in gaan nadat zij een bedrijf erfden die prachtige marmerpoeders won uit de gebergten in Italië, maar vervolgens kreeg het idee met gekleurd Italiaans zand een andere wending toen zij kinderen op de wereld zette. Zandschilderen met intense kleuren en speelse effecten die de naam Sabbiarelli kreeg.

Sabbiarelli zandschilderen is een creatieve activiteit voor kinderen waarmee spelenderwijs de creativiteit en concentratie wordt beoefend. De afbeeldingen van Sabbiarelli hebben een verwijderbare sticker laag, waardoor kleurrijk zand over de plakkende lagen gestrooid kan worden. Zo maken kinderen oneindig veel kleurencombinaties is zijn er geen grenzen gesteld aan de verbeelding. Het zand van het merk Sabbiarelli bevat ook kleine deeltjes Carrara marmer voor een glinsterend effect.

Sabbiarelli in actie


cararra marmer zand berg

Glinsteren met Carrara marmer

Het kleurrijke zand van Sabbiarelli is gemaakt van wit Carrara-marmer. Tijdens de extractie van grote blokken marmer uit de steengroeven, gebruikt in de artistieke en bouwsector, worden stukjes marmer gevormd die te klein zijn om te bewerken. Sabbiarelli bewerkt deze overgebleven stukjes tot haar speelzand. Dat maakt Sabbiarelli een groene keuze als het gaat om zandschilderen.

De korrels worden nu zo gemaakt dat zij goed hechtten aan de lijm, zonder overlapping en zonder witte ruimtes achter te laten. De zandkorrel van deze grootte vermindert het stofeffect aanzienlijk, wat vooral een pluspunt is tegenover andere concurrerende producten op de markt.

Veilig en schoon

Voor het kleuren van het zand worden speciale, niet-giftige en ecologische pigmenten op waterbasis gebruikt, die het briljante effect van de glinsterende, zeer heldere aard van het witte Carrara-marmer niet bedekken. Bij Sabbiarelli heb je geen schaar of lijm nodig. Het kan zonder water gebruikt worden, het is niet giftig, vlekt niet en droogt niet uit.

close up van sabbiarelli zandschilderen pennen en pick up tools
Speciale doseerpennen

Een ander sterk punt van het Sabbiarelli zijn de zandpennen die het zand bevatten en verdelen om te kleuren. Sabbiarelli is erin geslaagd om de optimale maat te vinden en de vorm van de punt te maken die het zand het beste laat stromen, vanuit de pen tot tekenen met de juiste snelheid. Daarnaast kan de punt van de zandpen verwijderd worden om overgebleven zand terug in de pen te stoppen. Zo hoeft er niets weggegooid te worden. De zandpennen zijn los en in sets verkrijgbaar en worden ook in de complete pakketten geleverd.

De voorgedrukte ontwerpen

Sabbiarelli is echter niet alleen gekleurd zand, maar ook voorgesneden ontwerpen gedrukt op zelfklevende vellen die in losse albums en complete pakketten te vinden zijn. Deze tekeningen zijn gemaakt door een team van goed opgeleide illustratoren met expertise over de eigenschappen die de ontwerpen moeten hebben om ervoor te zorgen dat de speelervaring van de kinderen altijd positief en bevredigend is.

Met de tekeningen van Sabbiarelli maken kinderen onder andere bijzondere kunstwerken van eenhoorns, dino’s, prinsen en prinsessen, maar ook fotolijstjes, boekenleggers en zelfs een complete kerststal en sieraden. De albums en pakketten zijn geschikt voor kinderen alleen, maar ook perfect voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Sabbiarelli streeft om alle verpakkingen plasticvrij en ecologisch verantwoord te maken. Hierdoor worden alle sets en albums de komende tijd opnieuw vormgegeven.

De accessoires

Twee andere belangrijke elementen van Sabbiarelli zijn het dienblad en de pick up tools. Door op het dienblad met randen te werken ontstaat er tot genot van vele ouders geen rommel. Met de pick up tool kunnen de stickerlagen met gemak van de tekeningen worden verwijderd.

De 100% Made in Italy-garantie

Sabbiarelli is een product 100% gemaakt in Italië met Europese kwaliteit, niet alleen voor de grondstof, het zand, maar ook voor alle andere onderdelen van de pakketten: de zandpennen, de illustraties en ondergronden, de dienbladen en zelfs de verpakking.

Veel creatief plezier,
Kimberley

Sabbiarelli Zandpennen Eco 12x50 gr
Sabbiarelli Zandschilderen Tas Unicorn
Sabbiarelli Zandschilderens Set Maxi Kleur en Straal
Sabbiarelli Zandschilderen Tas Dino
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen