Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Herfstgnoom van Silk Clay in stolp

Herfstgnoom van Silk Clay in stolp
Geplaatst op 5-4-2023 door Safira

220247
Een aanvulling voor een leuk herfsttafreel is deze schattige herfstgnoom in een stolp met klassieke paddenstoelen gemaakt van Silk Clay.

info over de img

Stap 1

Maak een bal van ongeveer 2,5 cm van de rode Silk Clay.

info over de img

Stap 2

Rol de bal aan één kant uit tot een punt.

info over de img

Stap 3

Doormiddel van je duim aan de onderkant te drukken en de randen voorzichtig naar buiten te trekken krijg je de vorm van een puntmuts. Dit is de bovenkant van de paddenstoel.

info over de img

Stap 4

Maak van de witte Silk Clay een worst die aan de onderkant breder mag zijn. Bevestig de rode Silk Clay op de steel en maak deze af met witte stippen. Maak ook een aantal kleine varianten van de paddenstoel zonder witte stippen.

info over de img

Stap 5

Maak net als in stap 1 tot en met 3 een lichtblauwe puntmuts voor de gnoom. Alleen is de bal waar je mee begint kleiner dan die voor de paddenstoel. Anders past de gnoom niet onder de paddenstoel.

info over de img

Stap 6

Maak een balletje van de donkerblauwe Silk Clay. Dit is het lijfje van de gnoom. Druk de hoed zachtjes op het lijfje.

info over de img

Stap 7

Maak hele dunne worstjes en bevestig deze onder de hoed op het lijfje. Dit is de baard van de gnoom. Maak een neusje door een klein balletje te draaien van de roze Silk Clay. Maak twee donkerblauwe balletjes en draai hier aan de uiteindes kleine puntjes. Dit zijn de slofjes van de gnoom.

info over de img

Stap 8

Bevestig het neusje op de baard van de gnoom en de slofjes aan de onderkant van de gnoom. Kijk of de gnoom onder de paddenstoel past, anders kan je het puntje van de hoed nog iets aanpassen.

info over de img

Stap 9

Maak balletjes van ongeveer dezelfde grootte van de herfst kleuren Silk Clay donkergroen, geel, rood en camel

info over de img

Stap 10

Maak deze kleuren tot een grote bal, maar zorg dat de kleuren niet volledig met elkaar vermengen. Gebruik de deegroller om hier een platte schijf van te maken die in de pons past. Laat de schijf even drogen voor ongeveer 10 minuten.

info over de img

Stap 11

Knip kleine herfstblaadjes uit de Silk Clay. 4 à 5 stuks is voldoende.

info over de img

Stap 12

Laat alles eventjes drogen. Gebruik het lijmpistool om als eerste de paddenstoelen op de onderplaat van de stolp te bevestigen. Lijm hierna wat mos op de onderplaatom deze te bedekken. Lijm daarna de gnoom onder de paddenstoel en tot slot lijm je de herfstblaadjes op het mos. Er kan gekozen worden om de onderplaat en de rand van de stolp ook vast te lijmen aan de voet van de stolp, maar dit is optioneel.

Silk Clay® Set Natuurkleuren 10x40 gr
CC Stolp op Houten Voet h:12,5 cm
CC Deegroller 23 cm Lichtblauw

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen