Inloggen

Ontvang 25% korting op alles van Rosa, Rosa Gallery en Rosa Studio met de code: ROSA25

Zelfgemaakte zeep met reliëf

Zelfgemaakte zeep met reliëf
Geplaatst op 6-4-2023 door Safira

220254
Maak je eigen zeep met de reliëftechniek. Je hebt 600 g zeepbasis nodig om 6 stukken zeep te maken. Vergeet niet om je stuk zeep in een zeepbakje te leggen, zodat het tussen elk gebruik kan drogen, of maak een touwtje vast aan de zeep om die hangend te laten drogen.

info over de img

Stap 1

Weeg de zeepbasis. Per afgewerkte stuk zeep heb je 100 gr zeepbasis nodig. U kunt de zeepbasis smelten in een waterbad of in een magnetron wanneer deze in stukken van 3 x 3 cm wordt gesneden. Smelt in de magnetron op 80% vermogen met intervallen van 30 seconden en roer tussen elk interval om hitteschade te voorkomen. We raden je aan om handschoenen te gebruiken omdat de zeepbasis heet wordt en omdat de etherische olie erg geconcentreerd is.

info over de img

Stap 2

Was de vorm en besproei hem met ontsmettingsalcohol. Laat drogen. Plaats siliconen stempels op de bodem van de vormpjes en zorg ervoor dat ze goed vastzitten aan de bodem.

info over de img

Stap 3

Voeg 1 cm zeepverfpasta en 3 druppels etherische olie toe per 100 gr zeepbasis. Goed roeren.

info over de img

Stap 4

Giet de gesmolten zeep voorzichtig in de mal en zorg ervoor dat de siliconen stempel aan de onderkant niet beweegt.

info over de img

Stap 5

Verwijder eventuele luchtbellen van het oppervlak door te besproeien met ontsmettingsalcohol.

info over de img

Stap 6

Herhaal stap 3-5 met verschillende kleurstofpasta's. U kunt de zeepverfpasta's met elkaar mengen zoals op de foto; Meng voor een delicate perzikkleur 0,5 cm roze en 0,5 cm gele zeepverfpasta.

info over de img

Stap 7

Haal de stukjes zeep uit de mal zodra ze uitgehard zijn na 1-2 uur. Verwijder voorzichtig de siliconen stempels zonder de stukken zeep te beschadigen.

info over de img

Stap 8

Maak voorzichtig een gat in het midden van ca. 1 cm vanaf de bovenrand met een breinaald of iets dergelijks. Ondersteun het stuk zeep op de rug om te voorkomen dat het breekt. Knip een stuk natuurlijke hennep van 50 cm af, voer het door het gat en leg er knopen in; een dicht op de zeep en een iets hoger, zodat een lus ontstaat voor het ophangen.

info over de img

Nog een voorbeeld

Er kan natuurlijk ook afgewisseld worden met transparante en witte zeep en de verschillende kleuren om lagen van kleurtjes en effecten aan te brengen in je zeepjes.

CC Zeep Basis 1kg Wit
CC Siliconen Vormen Rechthoeken 26x15,5x2,5 cm
CC Silicone Stempels Zomer 15,5 cm
CC Silicone Stempels Engelse Woorden 15,5 cm
CC Zeep Smeltpan van glas 500 ml
CC Pincet Set 9-12 cm 4 stuks
CC Breinaalden 4
Sprayflesje 10ml 4 stuks
Zenicolor Zeepverf Set 5x30gr
CC Natuurlijk Hennep Touw 100 m Naturel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen