Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Een herfstkrans met bloemen van crêpepapier en pampagras

Een herfstkrans met bloemen van crêpepapier en pampagras
Geplaatst op 7-4-2023 door Safira

220258
Maak een krans van bloemen en pampagras gemaakt van crêpepapier. Bevestig deze rond een metalen ring met kunstpampagras.

info over de img

Stap 1

Knip een stuk crêpepapier uit van 30 cm lang en 5 cm breed. Gebruik de sjabloon onderaan dit idee. Volg de rekrichting op de sjabloon en rek het stuk crêpepapier volledig uit.

info over de img

Stap 2

Vouw het stuk crêpepapier twee keer in de lengte; je hebt nu vier lagen. Knip de franjes langs één lengte door alle vier de lagen, zoals op de foto. Snijd de franjes af met ca. 3 mm tussenruimte, 5 cm vanaf de rand.

info over de img

Stap 3

Rol dit stuk crêpepapier nu strak op zoals op de foto. Rol het tussen je handen om de franjes los te maken.

info over de img

Stap 4

Vouw het stuk crêpepapier open en bevestig het met een lijmpistool aan het ene uiteinde van een bloemsteeldraad. Wikkel het papier een paar keer om de bovenkant van de bloemensteeldraad om hem vast te zetten.

info over de img

Stap 5

Ga door met het wikkelen van het crêpepapier in een hoek naar beneden rond de bloemensteeldraad tot de gewenste lengte. Breng regelmatig lijm aan met een lijmpistool.

info over de img

Stap 6

Knip een stuk crêpepapier van 20 cm uit. Bevestig het ene uiteinde aan de onderkant van het pampagras. Wikkel de strook crêpepapier in een neerwaartse hoek om de bloemsteeldraad en breng regelmatig lijm aan.

info over de img

Stap 7

Varieer het uiterlijk van het gras door het crêpepapier in verschillende breedtes te snijden of varieer hoe strak je het papier om de bloemensteeldraad wikkelt.

info over de img

Stap 8

Print en knip de sjabloon uit die beschikbaar is als pdf-bestand voor dit idee. Knip alle onderdelen voor een bloem uit crêpepapier. Denk eraan om te knippen volgens de rekrichting die op elke sjabloon is afgebeeld. Het pdf-bestand bevat sjablonen voor grote en kleine bloembladen. Voor deze krans heb je vijf bloemen nodig: grote en kleine bloemen. Je hebt ook een stuk crêpepapier nodig voor de meeldraad en een stuk groen crêpepapier van 1 cm breed x 20 cm lang om de steel te bedekken. Als alternatief kun je bloementape gebruiken.

info over de img

Stap 9

Rol dit stuk crêpepapier strak op als je de franjes hebt doorgeknipt. Rol het tussen je handen om de franjes los te maken.

info over de img

Stap 10

Vouw het stuk crêpepapier open en bevestig het met een lijmpistool aan het ene uiteinde van een bloemensteeldraad.

info over de img

Stap 11

Vorm elk blaadje met behulp van een vouwbeen door het blaadje tussen het vouwbeen en uw duim omhoog te trekken; dezelfde techniek als het krullen van een lint met een schaar.

info over de img

Stap 12

Vorm het bloemblad door het midden ervan uit te rekken, zodat het rond wordt zoals op de foto. Herhaal deze procedure met de rest van de bloembladen.

info over de img

Stap 13

Draai de randen van het bloemblad heen en weer langs de hele rand om een golvende rand te creëren. Herhaal deze procedure voor alle zes bloembladen.

info over de img

Stap 14

Bevestig het eerste bloemblad op de meeldraad met een lijmpistool.

info over de img

Stap 15

Verdeel en bevestig nog twee bloemblaadjes rond de meeldraad. Werk af door de resterende drie bloembladen rond de meeldraad te bevestigen.

info over de img

Stap 16

Bevestig de bladeren op het bloemensteeldraad en bedek zo de onderkant van de bloem.

info over de img

Stap 17

Bedek de bloemensteeldraad met bloemtape of met het stuk uitgesneden crêpepapier. Strek het lange stuk groen crêpepapier uit. Bevestig het ene uiteinde aan de bladeren. Wikkel het papier onder een hoek rond de bloemensteeldraad en zet het regelmatig vast met lijm.

info over de img

Stap 18

Verdeel de pampagras-bundel in afzonderlijke stengels en snijd ze in kleinere stukjes. Lijm de afgeknipte uiteinden om te voorkomen dat het pampagras uitrafelt.

info over de img

Stap 19

Wikkel een kwart van de metalen ring in met bloementape. Begin helemaal links en bedek 2/3 van dit gebied door kleine bundels pampagras en crêpebloemen vast te maken met groen bloemendraad.

info over de img

Stap 20

Begin helemaal rechts en bedek de resterende 1/3 deel van de ring met kleine bundels pampagras en crêpebloemen met groen bloemendraad. Knip de uiteinden van de bundels af in het gebied waar de 2/3 bedekte en de 1/3 bedekte krans samenkomen. Verberg het bloemendraad en de uiteinden van de bundels onder de crêpebloemen.

info over de img

Stap 21

Maak de bloemendraad vast door het te draaien. Draai de draad eenmaal om de krans en twist de draad en krans samen. Knip overig draad weg.

info over de img

Stap 22

Knip een 120 cm stukje van papier raffia, vouw het 4 kier en maak een loop en doe de raffia om de krans heen. Voed de eindes door elkaar en trek de knoop aan. Bind de vier eindes samen aan de andere kant met een knop, en knip het overige weg.

info over de imgSjabloon

Download hier het sjabloon

CC Crêpepapier Warme Tinten 8 stuks 25x60 cm
CC Metalen Ring 30 cm Goud
CC Papieren Raffia Garen 8 mm 100 m Lichtgrijs
CC Bloemen IJzerdraad 0,5 mm Groen 50 m
CC Vouwbeen 14 cm
CC Clear Multi Glue Gel 27ml
CC Mini Lijmpistool Lage Temperatuur 130°
CC Bloemsteeldraad 30 cm Groen 20 Stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen