Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Verschillende manieren om een pompoen te schilderen

Verschillende manieren om een pompoen te schilderen
Geplaatst op 2-1-2023 door Safira

220025
Gebruik de Montana spuitverf op twee manieren om een papier-maché pompoen te beschilderen. Leuk voor in huis voor wanneer het weer herfstig wordt of natuurlijk voor Halloween.

info over de img

Stap 1

Dit is voor een graniet effect. Kies jouw basis kleur voor de pompoen. Schud de bus 2 tot 3 minuten goed door elkaar. Verwijder de spuitmond en dan de veiligheidsring. Plaats de spuitmond weer terug op de bus en probeer een kleine testspray en spuit de pompoen in de eerste kleur. Als je voor een lichte basis kleur kiest is het mogelijk dat je meerdere lagen moet aanbrengen voor de juiste dekking.

info over de img

Stap 2

Eenmaal droog, neem je de geschudde Montana Granit kleuren breng je het aan in zachte, korte sprays, zodat het alleen op de bovenkant van de pompoen landt.

info over de img

Stap 3

Je kan de pompoen nu goed laten drogen en dan eventueel nog vernissen.

info over de img

Stap 4

Spuit de pompoen in de eerste kleur. Als je voor een lichte basis kleur kiest, wat voor deze techniek wel het beste is, is het mogelijk dat je meerdere lagen moet aanbrengen voor de juiste dekking.

info over de img

Stap 5

Neem je voorgeschudde Montana-kleur en begin op de bovenste stengel van je pompoen aan te brengen. Ga dan langzaam verder met bewegen in een cirkel zo groot als je wilt. Vergeet niet ruim voor het midden van de pompoen te stoppen, zodat er een duidelijk contrast is tussen de basiskleur en de druppelkleur. Voor deze pompoen is het belangrijk om dichter bij het oppervlak te spuiten (ca. 5 -10 cm), zodat de verf zich bovenaan de pompoen kan verzamelen en naar beneden kan druppelen. Laat een nacht drogen.

info over de img

Stap 6

Wanneer de verf helemaal is uitgehard kan je ervoor kiezen om de pompoen te vernissen en zijn je pompoenen klaar om je huis op te leuken.

CC Papier Maché Pompoen 6 cm
CC Papier Maché Pompoen 13 cm
Montana Gold Spuitbus 400 ml Shock White
Montana Gold Spuitbus 400 ml Shock Lilac
Montana Gold Spuitbus 400 ml Marble
Montana Effect Spray 400 ml Graniet Zwart
Montana Spray Vernis Satijn Glans 400ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen