Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Sinterklaas gedicht handletteren

Sinterklaas gedicht handletteren
Geplaatst op 18-4-2023 door Safira

220279
Maak met de verschillende handlettering technieken een mooi Sinterklaas gedicht. Maak er een leuke tekening bij en kleur deze in met aquarelverf. Dit zorgt ervoor dat zelfs het gedicht al een feestje is om te krijgen.

info over de img

Stap 1

Maak je sinterklaasgedicht eerst in klad (of op de PC). Bedenk hoe je de verdeling wil maken op je papier en welke woorden je eruit wil laten springen. Teken 4 cm van de rand met hele lichte potloodlijnen een kader, zodat je daar geen tekst tekent/schrijft. Maak binnen dit kader een verdeling van lijnen op het papier, 0,5 cm van elkaar. Maak de lijnen niet te dik. Teken/schrijf het gedicht met lichte lijnen op het aquarel, zodat je deze lijnen later nog uit kunt gummen.

info over de img

Stap 2

Teken alle potloodlijnen over met permanente fineliners. Gebruik de 0.5 voor de tekst en de 0.3 voor de tekeningen.

info over de img

Stap 3

Wanneer je de randen van het aquarelpapier op een ondergrond vast tapet evt. met een papier eronder dat vocht op kan nemen, gaat het papier bijna niet bobbelen. Laat ook tijdens het drogen de tape nog vastzitten.

info over de img

Stap 4

De tekeningen in het gedicht inkleuren met de aquarelverf, de verdunning hangt af van de gewenste kleur. Probeer eerst de kleur op een kladpapier uit, zodat je eventueel nog verder kan verdunnen voor een lichtere kleur. Laat het werk heel goed drogen en verwijder vervolgens de tape en bekijk je mooie gedicht.

CC Schoolpotlood HB 12 stuks
CC Gum
CC Liniaal metaal 30 cm
CC Schilderstape 9 mm 50 m
Pigment Art Aqua Aquarelverf Set 48 ½ Pan
CC Gold Line Penselen Rond 8 12 stuks
CC Aquarel Papier A4 200gr 100 vel

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen