Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Borduren - Terug van nooit weg geweest

Borduren - Terug van nooit weg geweest
Geplaatst op 1-5-2023 door Kimberley

Een hippe look met naald en draad

Het woord borduren is afgeleid van het Franse woord “broder” wat versieren of borduren betekent. Het Franse woord is op zijn beurt afgeleid van het Oudfranse woord “brod ”wat steken betekent. Het woord “borduren” wordt al eeuwenlang gebruikt om het versieren van stoffen met naald en draad te beschrijven. Het is een kunstvorm die wereldwijd wordt beoefend en zich heeft ontwikkeld met verschillende technieken, stijlen en tradities in verschillende culturen.

borduren pakket lijsten met bloemen
Wat is borduren?

Borduren is dus simpelweg een handwerktechniek waarbij decoratieve ontwerpen en patronen op stof worden aangebracht met naald en draad, een vorm van textielkunst. Borduursels dienen vaak ter versiering van kleding, tassen, huishoudtextiel en andere textielproducten. Er zijn verschillende soorten borduurtechnieken, zoals een krijssteek, een stiksteek en meer. Borduren vraagt enige vaardigheid en precisie. Het is een ontspannende en creatieve activiteit voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Is borduren weer hip?

Handwerken zoals haken en breien zijn de afgelopen jaren weer populair geworden. Borduren wordt ook steeds hipper, vooral onder de jongere generaties. Er zijn tegenwoordig nieuwe ontwerpen en materialen beschikbaar die de creatieve mogelijkheden van borduren hebben uitgebreid. Creativ Company heeft borduurpakketten ofwel startersets ontworpen om het proces van het maken van een borduursel op een ander voorwerp voor iedereen bereikbaar te maken. Voor iedereen die het borduren ook wel eens wil proberen. De borduurpakketten bevatten alles wat nodig is om te beginnen met borduren; een borduurstof, een patroon, garen, een naald en soms zelfs een borduurring om de stof op zijn plaats te houden tijdens het borduren. Alle benodigde materialen zitten in de startersset en hoeven dus niet zelf bijeen gezocht te worden.

Wil je alle nieuwe borduurtechnieken zien? Klik dan op deze link!

Bovendien bevatten de borduurpakketten gedetailleerde instructies, zodat beginners kunnen leren hoe ze de verschillende borduursteektechnieken moeten uitvoeren. Dit kan helpen om de vaardigheden van beginners te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten terwijl ze aan hun eerste borduurproject werken. Voor gevorderde borduursters kunnen borduurpakketten ook handig zijn omdat ze nieuwe en interessante ontwerpen kunnen ontdekken en uitproberen zonder zelf het patroon en de benodigde materialen te hoeven ontwerpen en verzamelen.

Kortom, borduurpakketten maken het gemakkelijker om te beginnen met borduren en kunnen helpen om de vaardigheden van beginners te ontwikkelen, terwijl ze ook een handig hulpmiddel zijn voor ervaren borduursters die nieuwe en uitdagende projecten willen uitproberen. Voor wie geen set wil kopen zijn alle materialen ook los te verkrijgen. Met de juiste materialen, technieken en oefening is borduren een fijne hobby!

Veel creatief plezier,
Kimberley

CC Mini Creative Box Borduren Bloemenframe
CC Mini Creative Box Borduren Servetten
CC Mini Creative Box Borduren Clutch
CC Startersset Borduren Lijsten
CC Startersset Borduren Draagtas

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen