Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

De magische wereld van tekenen en kleuren

De magische wereld van tekenen en kleuren
Geplaatst op 1-5-2023 door Kimberley

Tekenen en kleuren voor persoonlijke ontwikkeling

De oudste expressietechniek in de wereld is ongetwijfeld tekenen en inkleuren. Formeel is tekenen het maken van afbeeldingen op een oppervlak zoals steen, papier, doek met verf, potloden, stiften etc. Het is een vaardigheid dia kan worden geleerd en ontwikkeld door middel van oefening en studie. Inkleuren is het toevoegen van kleur aan een bestaande afbeelding. Dat kan ook gedaan worden met verschillende materialen waaronder kleurpotloden, krijtjes, stiften, verf.

kids die tekenen en kleuren
Waarom is tekenen en kleuren zo belangrijk?

Tekenen en kleuren is zoals we allemaal weten niet alleen leuk, maar heeft ook een aantal verschillende, belangrijke voordelen:
1. Creatieve uitdrukking: Tekenen en kleuren stelt mensen in staat om hun creativiteit en verbeeldingskracht uit te drukken en te uiten. Het is een manier om emoties, ideeën en gevoelens te communiceren zonder woorden.
2. Verbetering van de fijne motoriek: Tekenen en kleuren vereist precisie en controle over de handbewegingen, wat kan helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek, vooral bij kinderen.
3. Verbetering van de cognitieve functies: Tekenen en kleuren kan de cognitieve functies verbeteren, zoals concentratie, observatie, geheugen en probleemoplossend vermogen.
4. Stressverlichting: Tekenen en kleuren kan helpen bij het verminderen van stress en angst, omdat het een ontspannende activiteit kan zijn die de geest kan kalmeren.
5. Verbetering van de communicatievaardigheden: Tekenen en kleuren kan helpen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, omdat het mensen in staat stelt om hun ideeën en emoties op een visuele manier te uiten.
6. Verbetering van de artistieke vaardigheden: Tekenen en kleuren kan worden gebruikt als een manier om artistieke vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren, zoals compositie, perspectief, schaduw en licht en kleurtheorie.

Kortom, tekenen en kleuren is niet alleen een plezierige activiteit, maar ook een nuttige vaardigheid. Tekenen en kleuren zijn beide creatieve activiteiten, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee. Inkleuren vereist minder artistieke vaardigheden, maar kan nog steeds een ontspannende en plezierige activiteit zijn. Het stigma dat inkleuren alleen voor kinderen is en dat het als minderwaardig of onbelangrijk wordt beschouwd is hopelijk afgeschud. Het is belangrijk om te onthouden dat inkleuren een nuttige en plezierige activiteit kan zijn voor mensen van alle leeftijden en dat het belangrijk is om alle vormen van creativiteit en zelfexpressie te waarderen.

Tekenen en inkleuren ter bevordering van de ontwikkeling

Tekenen en kleuren bevordert de fijne motoriek en stimuleert de creativiteit. Juist die aspecten vinden wij heel belangrijk. Het is daarom dat ze ook de nieuwe tekenmaterialen en tekenpakketten voor kinderen en jongvolwassenen in het assortiment hebben opgenomen naast de albekende stiften en kleurpotloden van Colortime en Jolly.

Favoriet voor de jongere kinderen zijn de ergonomische krijtjes van soja met bijenhoning in de vorm van een boon. Dit model ligt lekker in de hand en oefent de eerste fijn motorische vaardigheden. Voor de jongvolwassenen zijn nieuw de hoogwaardige 2-in-1 stiften op alcoholbasis die permanent en semi-transparant opdrogen. Verkrijgbaar in een set van 12 of 24 kleuren. Hiervoor is ook speciaal tekenpapier in een blok in A5, A4 en A3 formaat. Het papier zorgt ervoor dat de kleuren scherp blijven en niet uitlopen.

Tot slot zijn diverse complete Teken- en kleursets nieuw in ons assortiment. Alle sets zijn voorzien van inspiratie en instructiebladen. Sommige pakketten hebben zelfs een video. Zo kunnen de jongsten prachtige kleurrijke werken maken en de oudere hun tekentechniek oefenen!

Veel creatief plezier,
Kimberley

CC Bonen Krijtjes Sojabasis 12 stuks
CC Alcoholmarkers Set 12 stuks
CC Alcoholmarkers Set 24 stuks
CC Papierblok Marker A5 120gr 30 vel
CC Papierblok Marker A4 120gr 30 vel
CC Startersset Tekenen en Kleuren
CC Startersset Tekenen
Iets leuks gemaakt? Deel het met onze socials zoals Instagram en Facebook!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen