Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Starter hobbyset: Leer boetseren met Silk Clay®

Starter hobbyset: Leer boetseren met Silk Clay®
Geplaatst op 11-7-2023 door Safira

220044
Hier volgen enkele tips en trucs om te leren boetseren met Silk Clay®. Via video's leer je hoe je jouw eigen Silk Clay®-kleuren mengt, hoe je boetseert, gereedschap gebruikt en mooie figuren maakt die je kunt gebruiken voor sleutelhangers, potloden of decoratieve voorwerpen.

Kleuren mengen

Creëer jouw eigen kleuren met Silk Clay door verschillende Silk Clay-kleuren te mengen/kneden. Leer hoe je jouw eigen kleuren kunt mengen met basiskleuren, en hoe je lichtere en donkerdere tinten kunt creëren met zwart en wit.

info over de img

Stap 1

Silk Clay is onderling te mengen. Met de basiskleuren zijn alle kleuren van de regenboog te mengen.

info over de img

Stap 2

Neem 2 kleuren en meng deze door elkaar. Rek de klei uit en maak er weer een bal van en kneed het goed door elkaar. Blijf dit herhalen tot er een egale kleur ontstaat.

info over de img

Stap 3

Voor een lichtere tint kan je jouw basiskleur mengen met wit.

info over de img

Stap 4

Ook hier is goed mengen heel belangrijk om een mooi egaal eindresultaat te krijgen.

info over de img

Stap 5

De verhoudingen van de kleur tot het wit of het zwart zal uitmaken hoe licht of hoe donker het eindresultaat wordt.

info over de img

Stap 6

Zwart en wit zijn onderling ook te mengen om verschillende gradaties in grijs te maken.

info over de img

Stap 7

Met de basiskleuren, zwart en wit kan je alle kleuren van de regenboog zelf mengen. Dat is het mooie van de veelzijdige Silk Clay.

Boetseren

Silk Clay is niet plakkerig en makkelijk te boetseren. Met behulp van verschillende technieken kun je gemakkelijk gladde vormen maken. Leer verschillende standaardvormen maken en bouw erop voort om jouw eigen fantasierijke figuren te maken. In deze video zie je hoe je worstjes, balletjes en driehoekjes rolt. Dit zijn vormen die je in talloze figuren kunt combineren.

info over de img

Stap 1

Om het boetseren makkelijker te maken en een mooier en egaler eindresultaat te hebben is mengen heel belangrijk. Hierdoor wordt de klei warm en makkelijker kneedbaar.

info over de img

Stap 2

Je kan met je handen veel verschillende soorten vormen maken. Balletjes kunnen gemaakt worden door stukjes klei in je hand of tussen de vingers te rollen.

info over de img

Stap 3

Vanuit een bal kan je langere worsten boetseren door de klei onder je handen door te laten rollen. Zo rekt de klei uit en wordt een langere streng.

info over de img

Stap 4

Door je vingers te gebruiken kan je hoeken maken. Houd 2 vingers dicht tegen elkaar aan en druk tegen de klei om zo een driehoek vorm te maken.

Gereedschap gebruiken

In dit filmpje leer je hoe je Silk Clay plat en glad rolt met een patroonroller en hoe u kleine details maakt met een modelleerstokje.

info over de img

Stap 1

De spatel kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kan er openingen mee maken en rondingen.

info over de img

Stap 2

En de spatelpunt kan ook gebruikt worden om een gat te maken.

info over de img

Stap 3

De zijkant van de spatel kan gebruikt worden om inkepingen te maken.

info over de img

Stap 4

De kleine roller kan gebruikt worden om de klei egaal uit te rollen. Je kan Silk Clay, nadat deze een beetje opgedroogd is, ook in een vorm knippen als deze plat is.

info over de img

Stap 5

De zijkant van de spatel kan ook als mesje gebruikt worden om te veel klei af te snijden, maar is veilig voor vingers.

Samenvoegen

Zodra je Silk Clay in model hebt gebracht, kun je de stukken eenvoudig aan elkaar bevestigen. Oefen gewoon een beetje druk uit terwijl het nog nat is - maar als je de figuren te hard drukt, verliezen ze hun vorm. Als de Silk Clay® wat droog wordt, wrijft u er een beetje water op, dan plakt het weer makkelijk.

info over de img

Stap 1

Silk Clay plakt aan elkaar als het nog een beetje zacht en warm is. Het is dus belangrijk om de delen snel aan elkaar te duwen. Dit kan met je vingers of de spatel. Als je klei een beetje droog is, maar nog kneedbaar, kan er een klein beetje water aan de klei worden toegevoegd en dan zal de klei weer aan elkaar plakken.

CC Startersset Boetseren Figuren

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen