Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Tissuedoos mozaiëken

Tissuedoos mozaiëken
Geplaatst op 14-7-2023 door Safira

230046
Mozaiek is een eeuwenoude techniek voor het verfraaien van vloeren, meubelen en andere artikelen. Hier zie je de techniek toegepast op een tissuedoos.

info over de img

Stap 1

Knip een klein stukje van de A4 spons af en verf de zijkanten van de tissuedoos met gelijkmatige streken in je basis kleur chalky verf. Laat dit minimaal een half uur drogen.

info over de img

Stap 2

Breng met een kwast streken aan op de 1e laag verf met de Vintage Chic Home Decor Wax. De was gaat straks voor het oude effect zorgen, wees vooral niet te precies.

info over de img

Stap 3

Breng met een spons nog een laag verf aan, maar dan met de andere kleur uit de set. Neem zodra dit droog is een schuurspons en haal deze langs de verf. De verf samen met de was zullen dan voor een verouderd effect zorgen.

info over de img

Stap 4

Breng mozaïek aan op de bovenkant van de tissuedoos en leg de steentjes als een soort puzzel in elkaar. Houd nooit meer dan een paar milimeter ruimte tussen de steentjes en zorg dat je ze zo nauw mogelijk aan de open randen neer legt. Ben je klaar? Lijm dan alle steentjes aan de tissuedoos vast.

info over de img

Stap 5

Maak een stootrand voor het voegen met schilderstape. Bevestig het tape aan alle kanten waar het voegsel vanaf zou kunnen druipen.

info over de img

Stap 6

Maak het voegsel, voeg langzaam kleine hoeveelheden water toe aan het poeder, totdat het papje ongeveer zo dik is als yoghurt.

info over de img

Stap 7

Schep het voegmiddel op het werkstuk en veeg het met een sponsje en/of met de vingers of spatel in de voegen, doe dit royaal, deels over de tegeltjes heen. Vergeet hierbij ook de randen van de tissuedoos niet.

info over de img

Stap 8

Laat het voeg nu zo'n 10 minuten drogen. Neem dan een droge, zachte en niet pluizende doek of een vochtig, schoon sponsje. Poets het overtollige voegmiddel weg.

info over de img

Stap 9

Zijn de voegen helemaal opgedroogd, is er waarschijnlijk een doffe laag over de tegeltjes, je zult flink moeten poetsen om deze weer te laten glimmen.

info over de img

Stap 10

Let op: kleine stukjes tegel kunnen helemaal onder het voegwerk verdwijnen. Bekijk het werkstuk goed en poets ze weer tevoorschijn. Er kunnen gaatjes ontstaan in het voegwerk. Dit kan met een beetje voegmiddel weer opgevuld worden.

info over de img

Stap 11

Breng met een schoon sponsje op de randen nog wat glimmend Cadence Finger Wax aan in een bijpassende donkere kleur, zo maak je je tissuedoos helemaal af!

CC Tissuedoos 27x14x8 cm
Cadence Best of Very Chalky Set Midnight Blue
Collall Houtlijm 100ml
Cadence Schuur Spons Emery 9x6,5 cm
Crash Glass Mix 55 gr
Colourful Dots 75 gr
Flip Mini Uni 65 gr
Cadence Cut and Sponge Pad Foam A4
Cadence Finger Wax 20 ml
Colourful Grout 500 gr Wit, voeg
CC Schilderstape 9 mm 50 m

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen