Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Portret boetseren met Plus klei

Portret boetseren met Plus klei
Geplaatst op 26-9-2023 door Safira

230050
Met deze tutortial maken we een prachtig gevormd hoofd dat een dierbare persoonlijkheid tot leven brengt van klei. Dit geschenk, geboetseerd met liefde, zal een blijvende herinnering zijn aan je dierbare.

info over de img

Stap 1

Maak een schets van de kop die je wilt boetseren, dit kun je bijvoorbeeld goed doen aan de hand van een foto. Gebruik de verhoudingen zoals aangegeven in het plaatje, dit helpt om de ogen, mond en neus te plaatsen.

info over de img

Stap 2

Vorm met een groot stuk klei en je handen het hoofd en de hals, zet de twee op elkaar. De schouders voeg je pas aan het einde toe, anders blijft de kop niet goed recht op staan. Zorg ervoor dat je een stevige hals maakt zodat de kop niet inzakt. Hierna kun je de holte voor de ogen induwen en de neus en mond apart kleien en deze aan de kop vast maken met je vingers en een beetje water.

info over de img

Stap 3

Klei ook het haar en leg deze op de kop. Gebruik een bakje water en je vingers om de klei goed aan te strijken. Gebruik de mirettes om meer vorm en volume aan te brengen aan het haar, de neus, ogen en mond. Ze zijn zeer geschikt om overtollig materiaal weg te halen.

info over de img

Stap 4

Breng details aan met mirettes en modelleer gereedschap. Gebruik deze bijvoorbeeld voor het aanbrengen van haarlijnen, pupillen en meer. Laat de kop wanneer je klaar bent goed drogen. Afhangend van de grootte kan dit een aantal dagen duren.

CC Mirettes Set Scherp 6 stuks
GC Plastic Modelleer Gereedschap 8 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen