Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Decoupage met Rijstpapier op Glas

Decoupage met Rijstpapier op Glas
Geplaatst op 30-10-2023 door Safira

230060
Maak een prachtig hart van glas of schaal met de decoupage techniek. Begin met het zorgvuldig schoonmaken en ontvetten van het glas. Bevestig daarna je gekozen rijstpapier met decoupagelak. Met een schuursponsje kun je de randen van het hart lichtjes bewerken voor een naadloze overgang. Laat alles goed drogen en sluit af met een laag witte acrylverf om het geheel te verzegelen. Je kunt aan de voorkant nog speelse decoraties aanbrengen met reliëfpasta en sjablonen. Het resultaat? Een betoverend glazen hart of schaal dat je met trots kunt tonen!

info over de img

Stap 1

Breng aan de achterkant van jouw glazen ondergrond een laag decoupage lijmlak aan.

info over de img

Stap 2

Leg op de achterkant van de glazen ondergrond het rijstpapier. Met de afbeelding zijde op de laag decoupage lijmlak. Breng hierna een laag decoupage lijmlak aan op het rijstpapier en laat deze goed drogen.

info over de img

Stap 3

Wanneer de laatste lijmlaag droog is, gebruik dan de ruwe spons om een laag van het rijstpapier te verwijderen door deze te rullen.

info over de img

Stap 4

Breng dan nog 1 laag decoupage lijmlak aan om de achterkant in te sluiten. Gebruik verschillende vormen ondergronden om verschillende decoratie objecten te maken. Zoals een papiergewicht of een decoratief schaaltje.

CC Glazen Hart 9x9 cm, per stuk
Cadence Rijst Decoupage Papier 637 30x42 cm Kever
Cadence Rijst Decoupage Papier 738 30x42 cm Blauwe Flora
Cadence Schuur Spons Emery 9x6,5 cm
Cadence Decoupage Glans 250 ml

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen