Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Hoe maak je je eigen kaarsen?

Hoe maak je je eigen kaarsen?
Geplaatst op 8-12-2023 door Kimberley

Beginnen met Kaarsen Maken

Terwijl de dagen korter worden en de avonden langer, brengt het maken van kaarsen een warme gloed en een gezellige sfeer in huis. Ontdek de materialen en instructies waarmee we creativiteit in vuur en vlam zetten! Bovendien is het kaarsen maken nu ook voor kinderen mogelijk, dankzij de innovatieve kneedwas sets van Graine Creative.

Kies je materialen

Het maken van kaarsen begint met de juiste materialen. Denk aan kaarsenwas, lonten en een mal. Dat zijn de materialen die je minimaal nodig hebt om te beginnen met het maken van kaarsen. Bij iHobby bieden we een veelzijdig assortiment aan materialen voor kaarsen maken, waaronder plantaardige soja- en koolzaadwas die eenvoudig au bain-marie te smelten zijn.

Geef je kaarsen een persoonlijke touch

Met toevoegingen zoals gedroogde bloemen, geurolie, en kaarsenkleurstoffen kun je je kaarsen een persoonlijke twist geven. Bijvoorbeeld met de geurige oliën van Graine Creative, waarmee je de sfeer van de winter in huis haalt met aroma's van dennenbossen of een vleugje sinaasappel voor een zomers gevoel. Belangrijk: voeg deze extra's pas toe nadat de was is gesmolten en de pan van het vuur is.

Met behulp van kaarsenkleurstof kun je de kleur van uw kaarsen aanpassen, terwijl de kaarsenverf van Cadence je in staat stelt om je kaarsen verder te decoreren nadat ze zijn afgekoeld. Gebruik deze verf om je kaarsen te voorzien van unieke patronen, kleurrijke accenten of zelfs artistieke details, waardoor je kaarsen echt tot leven komen.

Kies de perfecte vorm

Daarnaast hebben we in het assortiment een breed scala aan kaarsenmallen die perfect aansluiten bij moderne trends, variërend van regenbogen en geometrische ontwerpen tot seizoensgebonden vormen zoals kerstbomen, dennenappels en prachtig gedraaide kaarsen.

GC Kaarsenwas Soja 380 gr
CC Kaarsenlont 115 m
GC Siliconen Kaarsen Mal Kerstboom Klein 8,4x8,5 cm
GC Vloeibare Kaarsen Kleurstof Set 5x27 ml

Aan de slag met het maken van een kaars

Heb je de juiste materialen gekozen voor jouw perfecte kaars? Dan kunnen we gaan beginnen! Let op dat de resultaten kunnen afhangen van de door jouw gekozen materialen. Lees altijd zorgvuldig de juiste instructies op de door jouw gekozen materialen.


kaarsen stap 1

Stap 1

Smelt de kaarsen was au-bain-marie op gemiddelde temperatuur. Het smeltpunt van de koolzaadwas is 54-57 ° C, maar dit hangt af van de door jouw gekozen was. Let op dat je het water nooit laat koken.

kaarsen stap 2

Stap 2

Wanneer de was volledig gesmolten is kun je de pan van het vuur halen. Dit is het moment om geurstof en kleurstof aan de kaarsenwas toe te voegen, doe dit nooit wanneer de kaarsenwas nog op het vuur staat.

kaarsen stap 3

Stap 3

Heb je een lont met een voetje? Doop het uiteinde van de lont met de kleine aluminium schijf in de gesmolten was. Zet het op de bodem van een jampot. Houd de lont rechtop met een wasknijper of een kaarsen centreer middel.

kaarsen stap 4

Stap 4

Giet de gesmolten was in je kaarsenmal of pot. De was begint direct met stollen en afkoelen, de volledige uithardingstijd hangt af van de was, grootte en mal die je hebt gekozen. Wij raden aan om je kaars in ieder geval 12-24 uur goed te laten uitharden.

Creatieve sets met instructies

Voor degenen die hun creatieve vaardigheden willen ontdekken en verbeteren, hebben we ook uitgebreide creatieve sets voor het maken van verschillende soorten kaarsen. De sets bevatten niet alleen de noodzakelijke materialen, maar ook gedetailleerde instructies om stap voor stap prachtige kaarsen te maken. Of het nu gaat om een bijzonder winterdorp, een edelstenen kaars met die speciale wens voor een dierbare of een natuurlijke kaars voor dat ene bijzondere theekopje; de sets van Graine Creative bieden alles om je creatieve wensen te vervullen!

Kaarsen maken voor kinderen

Kinderen kunnen nu ook meedoen met het plezier van kaarsen maken dankzij de innovatieve kneedwas sets van Graine Creative. Deze sets bieden een veilige en leuke manier voor kinderen om hun eigen kaarsen te maken zonder het gebruik van gesmolten was. De sets zijn kleurrijk en eenvoudig te gebruiken, waardoor kinderen op een speelse manier hun eigen kaarsen kunnen creëren!

Veel creatief plezier,
Kimberley

GC Kaarsen Maken Set Terazzo Regenboog
GC Kaarsen Maken Set Winter
GC Soja Kaarsen Maken Set Vintage
GC Kaarsen Kneden Set Dieren

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen