Inloggen

Knutsel, puzzel en bouw er op los! Ontvang 10% korting op alles van Grafix met de code: GRAFIX10

Krimpfolie silhouet sleuterhanger

Krimpfolie silhouet sleuterhanger
Geplaatst op 31-5-2023 door Safira

230031
Met deze simpele stappen maak je kleurrijke krimpfolie sleutelhangers als een speciaal cadeau in de vorm van je eigen silhouet. Veel plezier met knutselen en verras je mama, papa, opa of oma!

info over de img

Stap 1

Maak een leuke foto van jezelf van opzij tegen een muur waarop je jezelf goed kan zien, een witte muur is altijd goed. Print de foto op het gewenste formaat, let op dat het krimpfolie 3x kleiner wordt. Bijvoorbeeld, voor een sleutelhanger van 5 centimeter print je de foto op 15 centimeter groot. Leg het krimpfolie op de foto zodat je schouders tegen een rechte kant aanzitten en trek met een potlood je silhouet over. Houd het vooral simpel en sla details zoals losse haren over.

info over de img

Stap 2

Knip je silhouet uit met een kleine schaar. Gebruik het midden van je schaar en niet te punt, dat voorkomt breuken in het krimpfolie. Draai het folie mee tijdens het knippen.

info over de img

Stap 3

Maak met een perforator of handpons een gaatje waar je de sleutelhanger aan wilt bevestigen. Denk eraan dat het gat 3x zo klein wordt, dus zorg dat de sleutelhanger er nog doorheen past.

info over de img

Stap 4

Verwarm de oven voor op 150°C en bedek een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier om het krimpfolie te bakken. Leg het krimpfolie in het midden van de bakplaat. Het folie zal krimpen en draaien in de oven.
Het krimpfolie is klaar wanneer het plat op de bakplaat ligt. Haal het uit de oven en laat het afkoelen. Als het folie niet helemaal plat is, leg het dan opnieuw in de oven en laat het afkoelen tussen twee boeken.

info over de img

Stap 5

Bevestig een sleutelhanger ring aan je krimpfolie kunstwerk en pak het leuk in voor Vaderdag of bijvoorbeeld voor je opa en oma! Wil je meer weten over krimpfolie? Lees het hier!

GC Krimpfolie A4 Neon 4 vel
CC 3D Schaar 11cm
CC Sleutelhanger Rond 2,3 cm Zilver 5 stuks
GC Metalen Sleutelringen 2,5 cm Gekleurd 10 stuks

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen